Τα δελτία ειδήσεων φλερτάρουν με τη ΔΗΜΑΡ

Φανερά αυξημένη προβολή της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, με διάφορες υποσημειώσεις, φανερώνουν τα στοιχεία του ΕΣΡ για την πολιτική πολυφωνία στα δελτία ειδήσεων την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου 2012. Κόμματα με αντιμνημονιακή στάση έχουν λιγότερο χρόνο στα μεγάλα κανάλια, ενώ σταθερή είναι η προβολή της Χρυσής Αυγής, με εξαίρεση το Mega.

Η έκθεση δημοσιεύεται με υποσημειώσεις, όπως, για παράδειγμα, αυτή του Mega, που δεν έστειλε τα στοιχεία που ζητήθηκαν και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Έτσι γίνονται άνισες συγκρίσεις, καθώς από τη μια μπαίνουν στοιχεία της ΝΕΤ από την 1η έως και τις 31 Οκτωβρίου, ενώ από την άλλη για τον Alpha είναι από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση, μάλιστα, της ΝΕΤ και του Mega σημειώνεται πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά.

Η ΝΔ έχει το υψηλότερο ποσοστό της, κατά πολύ μεγαλύτερο από το εκλογικό της ποσοστό, στο Mega με 43,9% και στη ΝΕΤ με 40,7% και το χαμηλότερο στο Star με 27,9% και στο Μακεδονία TV με 27,4%. Δεύτερος σε παρουσία, αλλά με ποσοστά μικρότερα της εκλογικής του δύναμης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με υψηλότερο ποσοστό στο Μακεδονία TV με 31,4% και στο δελτίο του ΑΝΤ1 με 27,2%. Χαμηλότερη παρουσία έχει στον ΣΚΑΪ με 19,6% και στη ΝΕΤ με 19,8%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με υψηλότερο ποσοστό 16,9% στον ΣΚΑΪ και χαμηλότερο 9,1% στον Alpha. Η ΔΗΜΑΡ, με εκλογική δύναμη 6,3%, έχει ποσοστό 9,2% στο Mega, 9,4% στο δελτίο του Star και 5% στον Alpha. Η προβολή της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται στα δελτία ειδήσεων, με 7,8% στον Alpha, 7,1% στο Star, 5,4% στον ΣΚΑΪ, 4,9% στη ΝΕΤ και με μικρότερα μερίδια στον ΑΝΤ1 (3,7%) και στο Mega (2,5%).

Μειωμένη είναι η προβολή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με ποσοστά κάτω του 5,3%, και του ΚΚΕ, το οποίο στο Mega έχει 3,1%.

Παναγιωτόπουλος: «Ψαρεύουν τηλεθεατές»

«Σε αντίθεση με άλλους σταθμούς, που ψαρεύουν τηλεθεατές φιλοξενώντας συχνότατα τον Κασιδιάρη και την παρέα του, εμείς δεν προσκαλέσαμε ποτέ ούτε έναν – σε βάρος της τηλεθέασής μας…», έγραψε στο www.aixmi.gr ο διευθυντής Ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, φωτογραφίζοντας την πρακτική άλλων σταθμών. «Στα δελτία μας καταγράφουμε μόνο την υποχρεωτική (από το ΕΣΡ) δραστηριότητα του κόμματος και του αρχηγού του…».


Σχολιάστε εδώ