Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες!

Ιδιαίτερα έντονες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών στην προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενο που αφήνει ανοιχτό σε κάθε σχετική συζήτηση ο κ. Καμμένος.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι μια τέτοια συνεργασία δεν είναι εφικτή, διότι «με τον Τσίπρα μάς χωρίζει ένα χάος», όπως λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι τα δυο κόμματα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τα ζωτικής σημασίας εθνικά ζητήματα, όπως το Σκοπιανό, τα ελληνοτουρκικά, η Θράκη, το μεταναστευτικό και η ιθαγένεια.

Μοναδικό σημείο σύμπτωσης αποτελεί η αντίθεση στα Μνημόνια και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά -όπως τονίζουν οι βουλευτές- αυτά δεν αρκούν για μια κυβερνητική σύμπραξη σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Πόσω μάλλον που σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες.

Παράλληλα, οι ίδιοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κοστίσει πολιτικά (και εκλογικά) στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς οι ψηφοφόροι του κόμματος στη συντριπτική πλειοψηφία τους κινούνται στον συντηρητικό χώρο και θα αντιδράσουν. Μεταξύ των διαφωνούντων είναι ο Κ. Μαρκόπουλος, η Μ. Τσαρούχα-Κόλλια, ενώ πληροφορίες ανεβάζουν στους τέσσερις τον αριθμό των βουλευτών οι οποίοι είναι άγνωστο ποια στάση θα κρατήσουν τη δεδομένη στιγμή.

Πάντως, ο κ. Καμμένος, υποστηριζόμενος από πυρήνα βουλευτών και στελεχών του κόμματος, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Άλλωστε, και ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του στις αρχές της εβδομάδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής (κυβερνητικής) συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει με καθαρά πολιτικούς όρους.


Σχολιάστε εδώ