στα ενδότερα των ομάδων

• Πήγε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία με στόχο το ριφιφί, αλλά εκεί που ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και οι παίκτες του άπλωσαν στον αγωνιστικό χώρο όλα τα εργαλεία για να κλέψουν το ματς από τη Σάλκε, δέχθηκαν το γκολ και αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζουν όμως στο Γιουρόπα Λιγκ και τα περισσότερα στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ εμφανίστηκαν χαμογελαστά, παρά την ήττα.

• Αρκετοί από τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη προτιμούσαν τη συνέχεια στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, διότι εκεί θεωρούσαν πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. «Θα κάνουμε σίγουρα δύο ταξίδια», προέβλεπαν, καθώς λογικά ο Ολυμπιακός θα μπει στους ισχυρούς του Γιουρόπα και έτσι θα βρει μπροστά του κάποιον βατό αντίπαλο.

• Αν και έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες, μπορεί να προκύψει στη φάση των 32 ακόμα και η Ίντερ, η οποία δύσκολα θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της μετά την ήττα της στο Καζάν απέναντι στους Μαρκάνο και Ορμπάιθ. Μέχρι την κλήρωση, όμως, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς με την Άρσεναλ και πρέπει να το πάρει, για να μπει στους ισχυρούς.

• Το θετικό είναι ότι στο λιμάνι κάνουν όνειρα για ευρωπαϊκή διάκριση. Πρακτικά οραματίζονται την πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα και θεωρούν εφικτό τον στόχο, τον οποίο έχασαν πέρσι για 10 λεπτά, όταν έσβησαν τα φώτα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στη Μέταλιστ.

• Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ανέδειξαν ήδη την ανάγκη να αποκτήσει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη με προσωπικότητα, που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, αν μπλοκάρει το σύστημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τα πρώτα ονόματα να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα, αν και μεσολαβούν σαράντα μέρες έως την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου.

• Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι θέλει να κινηθούν έγκαιρα, ώστε να τεθούν τα μεταγραφικά αποκτήματα από την 1η Ιανουαρίου στη διάθεση του Ζαρντίμ. Έτσι, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν σχετικά νωρίς και δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα προηγούμενων μεταγραφικών περιόδων, όταν ο εκάστοτε προπονητής του Ολυμπιακού περίμενε έναν μήνα για την πλήρη ενσωμάτωση των νέων παικτών.

• Το ματς με τη Σάλκε έσβησε και τον μύθο που συνόδευε κάθε εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού και ήθελε τον πρόεδρο της ΠΑΕ να φέρνει γρουσουζιά στην ομάδα του όποτε ακολουθούσε την αποστολή. Ο Μαρινάκης απέφυγε να ταξιδέψει στη Γερμανία και η ήττα των «ερυθρολεύκων» τού έδιωξε κάθε αρνητική σκέψη, η οποία τον πλήγωνε όποτε γραφόταν ή ακουγόταν.

• Στο Γιουρόπα μπορεί να βρει ο Ολυμπιακός και τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να κάνουν οι «πράσινοι» την υπέρβαση στο Λονδίνο με αντίπαλο την Τότεναμ, την οποία πρέπει να κερδίσουν για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή περιπέτειά τους και κυρίως την προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση.

• Ενδεχόμενη πρόκριση του «τριφυλλιού» θα αποφέρει στο ταμείο του περίπου 1 εκατ. ευρώ. Χρήματα απαραίτητα για να κλείσουν κάποιες σημαντικές τρύπες, κυρίως στις οφειλές απέναντι στους παίκτες της ομάδας, νυν και πρώην.

• Η αποστολή του Παναθηναϊκού είναι δύσκολη, καθώς ο προϋπολογισμός της Τότεναμ προκαλεί ζαλάδες. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν ρόλο μόνο τα μπάτζετ, και με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο τους οι «πράσινοι» δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Αν αποκτήσουν διάρκεια, μπορούν να ελπίζουν σε διπλό επί της αγγλικής ομάδας.

• Έχουν, άλλωστε, μπροστά τους το φωτεινό παράδειγμα του ΠΑΟΚ, ο οποίος άλωσε πέρσι το «Ουάιτ Χαρτ Λέιν», παρά την κόντρα διαιτησία και το γεγονός ότι έμεινε νωρίς με αριθμητικό μειονέκτημα. Η Τότεναμ, βέβαια, χτυπάει φέτος όλα τα ματς στο Γιουρόπα, διότι ο Αντρέ Βίλας Μπόας έχει αδυναμία στη διοργάνωση.

• Ο Παναθηναϊκός που αντιμετώπισε τη Μάριμπορ έχει ελπίδες να τα καταφέρει στο Λονδίνο. Οι παίκτες του, άλλωστε, δείχνουν ότι αρχίζουν να πιστεύουν στις δυνατότητές τους και ανακτούν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους χάρη και στη δουλειά του Ρότσα στην ψυχολογική προετοιμασία.

• Μελαγχολία έχει πιάσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ με όσα βλέπουν να κάνουν πρώην παίκτες της ομάδας. Ο Νάτσο Σκόσκο, ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο Σάββας Γκέντσογλου, ακόμα και ο Κώστας Μανωλάς προκαλούν νοσταλγία στα Σπάτα και κάνουν πολλούς να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

• Ο Σκόκο έφτασε στην Εθνική Αργεντινής και, μάλιστα, σκόραρε δύο φορές κατά της Βραζιλίας. Έγινε νέος λαϊκός ήρωας στην πατρίδα του και τα όποια όνειρα έκαναν στον Πειραιά και στην Τούμπα για τον «δαίμονα» σβήστηκαν μονομιάς, διότι το κασέ του απογειώθηκε.

• Ο Τζιμπούρ παραμένει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε περίπου τρεις εβδομάδες εκτός δράσης. Ο Ταχτσίδης καθιερώθηκε στη βασική 11άδα της Ρόμα, καθώς αποκαλείται ήδη «αγαπημένος μαθητής του Ζνέντεκ Ζέμαν», ενώ κλήθηκε στην εθνική ομάδα, με την οποία τα πήγε περίφημα.

• Ο Γκέντσογλου βελτιώνεται καθημερινά στη Λιβόρνο και μάλιστα αναδείχτηκε δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του, που πάει φουλ για την επιστροφή της στη Σερί Α’ του ιταλικού πρωταθλήματος. Όσο για τον Μανωλά, η ραγδαία βελτίωσή του έπεισε ακόμα και τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική, ενώ είναι ενδεικτική η απόφαση του Λεονάρντο Ζαρντίμ να τον εμπιστευτεί κόντρα στη Σάλκε, παρά την αγωνιστική αποχή του και το γεγονός ότι ήταν ετοιμοπόλεμος ο Κοντρέρας.

• Από τους πέντε παίκτες η ΑΕΚ εισέπραξε μόνο 2 εκατ. ευρώ. Χρήματα που της απέφερε η πώληση του Σκόκο στους Άραβες, καθώς οι άλλοι τέσσερις χάθηκαν χωρίς το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα για την Ένωση εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της διοίκησης Αδαμίδη.

• Αν προσθέσουμε και τους Πλιάτσικα, Μάκο, που χάθηκαν για 600.000 ευρώ συνολικά, αλλά και τους Χετεμάι, Μπλάνκο, που επίσης έφυγαν χωρίς χρήματα, μπορούμε εύκολα να συμπληρώσουμε μια 11άδα πρωτοκλασάτων που κόστισαν ακριβά, αλλά αξιοποιήθηκαν ελάχιστα από τους «κιτρινόμαυρους». Το τέλειο ποδοσφαιρικό έγκλημα μέσα σε τρία χρόνια!

• Στα Σπάτα, πάντως, δείχνουν ότι διδάσκονται από τα λάθη του παρελθόντος και επιχειρούν να δέσουν τα νέα φιντάνια που έβγαλαν λόγω ανάγκης στη βιτρίνα. Με την παρουσία του Λίνεν στον πάγκο, άλλωστε, οι πιτσιρικάδες απέκτησαν πρόσβαση στη γερμανική αγορά και οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελπίζουν σε καλές αποζημιώσεις για να αρχίσουν να κλείνουν τρύπες.


Σχολιάστε εδώ