Προς ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στους ρυθμούς της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την ενοποίηση του σχήματος βρίσκονται βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν την επόμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πόσο «εύκολα» θα κυριαρχήσει το επιχείρημα για το ενιαίο κόμμα, για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, που θα συσπειρώνει πλατιές πολιτικές δυνάμεις με βάση τη ριζοσπαστική ανανεωτική Αριστερά, όπως τονίζουν επανειλημμένα οι καλά γνωρίζοντες.

Το σίγουρο, βέβαια, είναι πως κεφαλαιοποιείται το όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ της ηγεσίας και, όπως όλα δείχνουν, ο Α. Τσίπρας έχει την απόλυτη κυριαρχία. Ωστόσο, ο δρόμος μάλλον δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά ενημερωμένες πηγές του «Π», από τις δεκατέσσερις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσουν την ακεραιότητά τους μόνο η ΔΕΑ, η ΚΟΕ, η ΑΚΟΑ και το ΔΗΚΚΙ –που είναι και οι μαζικότερες–, με τις λοιπές να παίρνουν τον δρόμο προς την ενσωμάτωση! Ευνόητο είναι ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να λυθούν μια και καλή τα εσωτερικά προβλήματα, οι παιδικές… «αρρώστιες», που κατά καιρούς ταλανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμποδίζοντάς το να σφυρηλατήσει το προφίλ της ενιαίας παράταξης.

Πάντως, δεδομένου ότι χθες ξεκίνησε και η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη συμμετοχή στις εγγραφές μελών όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει μια τιτάνια καμπάνια με συνελεύσεις και εγγραφές μελών, στο πλαίσιο της δημιουργίας του ενιαίου φορέα. Όπως δήλωνε στο «Π» κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου: «Δεν πήγαν με την ίδια ζέση και τον παλμό που περιμέναμε», λέγοντας στη συνέχεια πως δεν υπήρξε ανάλογη συμμετοχή μ’ αυτήν που είχε εκδηλωθεί πριν από τις εκλογές του Ιουνίου. Οι διαδικασίες πάντως έχουν περάσει στην τελική ευθεία, οι περιβόητες πολύχρωμες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τα «πειράματα» λαμβάνουν τέλος και –ελέω της ενδεχόμενης πρωτιάς που πιθανολογείται ότι θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση– θα σκύψουν το κεφάλι κάτω από μία ενιαία κομματική ταυτότητα.


Σχολιάστε εδώ