Ξεκάθαρη θέση Μιχαλολιάκου εναντίον των απολύσεων

Ο δήμαρχος Πειραιά από την περασμένη Δευτέρα είχε δώσει γραπτή εντολή στον διευθυντή Προσωπικού κ. Σκαραμαγκά, με την οποία του απαγόρευε να στείλει οποιοδήποτε στοιχείο εργαζομένου στον δήμο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όμως ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης εξέδωσε την εγκύκλιο με την οποία θέτει σε διαθεσιμότητα όλους τους ΔΕ (αποφοίτους λυκείου, με σύμβαση αορίστου χρόνου). Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις όχι μόνο στον Δήμο Πειραιά, αλλά και σ’ όλους τους δήμους της χώρας. Ο Β. Μιχαλολιάκος σε δηλώσεις του στη στήλη τόνισε ότι η παράταξη της ΝΔ έχει ιδεολογικό υπόβαθρο και ηθική βάση που δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Υποστήριξε ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα, και μάλιστα απλή. Όπως μας είπε, έχει ανακοινωθεί η κατάργηση ή η συγχώνευση εκατό φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Το προσωπικό αυτών, που ούτως ή άλλως θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, καλύπτει τον αριθμό των εργαζομένων στους δήμους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Οπότε δεν υπάρχει αναγκαιότητα να αγγίξει κανείς το προσωπικό των ΟΤΑ.

Και στο Κανάλι 1

Στο Κανάλι 1, τον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης από τους 13 της λίστας από την απόλυση έχουν μείνει μετέωροι μόλις 3-5 εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε ότι το ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιά μεταδίδει εδώ και δεκαπέντε μέρες μόνο μουσική λόγω της απεργίας των ηχοληπτών, για τους οποίους δεν υπάρχει απόφαση για καμία απόλυση, ενώ η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ προσπαθεί να πείσει τον επιθεωρητή του ΑΣΕΠ να τους διασώσει και για τους 3 από τους 6 το έχει επιτύχει!

Σημαντική και καθοριστική στο σημείο αυτό ήταν η συμβολή του νομικού συμβούλου του δημάρχου Γιάννη Αγγελόπουλου που μαζί με τον νομικό σύμβουλο της ΔΗΡΑΠ είχαν κάνει ένα εξαιρετικό υπόμνημα.

Ενώ όμως στο «μέτωπο» των απολύσεων η κατάσταση βελτιώνεται, το οικονομικό παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα για το Κανάλι 1.

Οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το… χρώμα του χρήματος από τις αρχές Σεπτέμβρη, όταν πήραν κάποια χρήματα έναντι (οι χαμηλόμισθοι είχαν πάρει ολόκληρο μισθό), με αποτέλεσμα τα συνολικά οφειλόμενα στους εργαζόμενους να αγγίζουν τους πέντε μήνες! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κανένας δεν ξέρει πού θα καταλήξει όλη αυτή η… ιστορία. Και κάτι τελευταίο: Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος επισκέφθηκε τον κ. Μπακάμη στο ΑΣΕΠ και του επανέλαβε τα επιχειρήματα και τις αντιρρήσεις επί της πρότασής του για τις απολύσεις.

Ο κ. Μπακάμης αποδέχθηκε ότι οι δημοσιογράφοι και οι μουσικοί παραγωγοί δεν υπόκεινται στις διατάξεις του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις, οπότε οι εργαζόμενοι αυτοί δεν κινδυνεύουν, ενώ διατήρησε επιφυλάξεις για τρεις ηχολήπτες και δύο διοικητικούς.


Σχολιάστε εδώ