Κοκτέιλ περικοπών και απολύσεων στο MEGA

Η παρατεταμένη έλλειψη ρευστού, σε συνδυασμό με την αβέβαιη απόφαση των τραπεζών να εγκρίνουν το ομολογιακό δάνειο του MEGA, ύψους περίπου 12.000.000 ευρώ, μέχρι το τέλος του μήνα, αναγκάζει τη διοίκηση του καναλιού να προχωρήσει σε νέα έκτακτα μέτρα. Λέγεται ότι οι εκδότες, διαπιστώνοντας την απροθυμία των τραπεζών να εγκρίνουν το δάνειο, ζήτησαν από τη διοίκηση να επιβάλει ένα νέο κοκτέιλ περικοπών στον σταθμό, που θα αποτελείται από νέες μειώσεις μισθών, αλλά και απολύσεις προσωπικού.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις θα αφορούν αυστηρά το διοικητικό προσωπικό του καναλιού και συγκεκριμένα διευθύνσεις, των οποίων ο ρόλος και η λειτουργία έχουν ατονήσει, δεδομένου ότι επισκιάζονται από την οικονομική κρίση.

Επίσης, ως προς τις περικοπές, δεν φαίνεται ακόμη να έχει αποφασιστεί το ποσοστό της μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων, που δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί από ένα ορισμένο ποσό και πάνω. Πάντως, το κανάλι έχει έρθει σε επαφή με τις εταιρείες παραγωγής των σίριαλ που πρόκειται να προβάλει και τους παρέδωσε συγκεκριμένο πλάνο πληρωμών για τους επόμενους μήνες.

Βάσει αυτού, συμφωνήθηκε ανάμεσα στο κανάλι και τους παραγωγούς να ξεκινήσουν τα γυρίσματα των σειρών. Το αργότερο έως τις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψουν στο πλατό οι ηθοποιοί των κωμικών σειρών «Πίσω στο σπίτι» με τους Θοδωρή Αθερίδη και Μαρία Καβογιάννη και «Κλινική περίπτωση» με τους Γιάννη Μπέζο και Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, προκειμένου να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τους νέους κύκλους επεισοδίων. Οι δυο σειρές πρέπει να είναι έτοιμες για προβολή έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Νωρίτερα θα ξεκινήσει το «Masterchef 2», που θα εγκαινιάσει την έναρξη της βραδινής ζώνης του MEGA ώστε να σταματήσει ο κύκλος των επαναλήψεων. To ριάλιτι της μαγειρικής θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη και με τη συμμετοχή των σεφ Λευτέρη Λαζάρου, Δημήτρη Σκαρμούτσου και Γιάννη Λουκάκο. Οι υποψήφιοι σεφ θα μαγειρεύουν καθημερινά στις 10 το βράδυ.

Στο μεταξύ, το MEGA βάζει μπρος τη σειρά «Με κατεβασμένα τα παντελόνια». Το κανάλι αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες παραγωγής της σειράς, πιέζοντας ήδη τους συντελεστές να δρομολογήσουν άμεσα την έναρξη των γυρισμάτων. Φήμες θέλουν μέσα στην εβδομάδα να πέσουν και οι υπογραφές. Ούτε δέκα ούτε είκοσι, αλλά 32 (!) είναι οι ρόλοι που περιμένουν τους ηθοποιούς να τους υποδυθούν στη νέα σειρά, γεγονός που εν όψει κρίσης θα δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο, και αυτό είναι από μόνο του μια πολύ θετική είδηση. Γιατί όταν το 97% των ηθοποιών είναι άνεργο είναι απαράδεκτο συνεχώς να αγοράζονται νέες τουρκικές σειρές, γιατί η κοινωνία μας, αν μη τι άλλο, είναι μια αλυσίδα και χρειάζεται συνοχή.

Πάντως, ήδη τις τελευταίες ημέρες γίνονται αλλεπάλληλα κάστινγκ για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τους «βασικούς» ρόλους και μεταξύ αυτών ακούστηκαν τα ονόματα αξιόλογων ηθοποιών όπως οι Βουτσάς, Μιχαηλίδης, Γεννατάς, Τσακίρη, Κογεβίνα κ.ά.


Σχολιάστε εδώ