Κάτω στον Πειραιά

Επισημαίνει ότι η Διαπαραταξιακή έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή και δεν υποκαθιστά τη διοίκηση του δήμου στις κινήσεις που οφείλει να κάνει για την αποπληρωμή των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ και για όλα τα άλλα πλην της λύσης της επιχείρησης. Διευκρινίζει, δε, ότι αν η Επιτροπή δεν ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 15-20 Νοεμβρίου, τότε η «Αναγέννηση» δεν θα συμμετέχει. Εξάλλου, ο Ζαχαρίας Ζούπης καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι παρακολουθεί απαθής την ερείπωση των πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων του δήμου, που παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες, όπως και του κλειστού κολυμβητηρίου, οι εργαζόμενοι του οποίου, όπως και οι γυμναστές, έχουν να πληρωθούν εδώ και δεκαπέντε μήνες!

// Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και διάφορα άλλα εμπορεύματα κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, έπειτα από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη λαϊκή αγορά της Καλλίπολης και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

// Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας ξεκινά ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, Α’ επιπέδου – αρχαρίων και Β’ επιπέδου – προχωρημένων (για όσους έχουν βασικές γνώσεις ή είναι κάτοχοι πτυχίου Delf A1 και άνω). Οι συμμετέχοντες στο τέλος των σεμιναρίων θα λάβουν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Εξάλλου, το συνεργείο του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μαρωνίτη, διένειμε την περασμένη Πέμπτη τρόφιμα σε 150 άπορες οικογένειες της Κοκκινιάς. Να σημειώσουμε ότι αυτή η διανομή γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει προγράμματος που έχει καταρτίσει ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων.

// Κλειστή στην κυκλοφορία ΙΧ και μέσων μαζικής μεταφοράς θα παραμείνει η Πλατεία Ελευθερίας από την εβδομάδα μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου και για τέσσερις περίπου μήνες έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εκπονήθηκε μελέτη από την Αττικό Μετρό, η οποία εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία και περιλαμβάνει παρακάμψεις της κυκλοφορίας ΙΧ και μέσων μαζικής μεταφοράς για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα.

// Η πρόσφατη ανακοίνωση της συμφωνίας Cosco και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη Hewlett Packard, με την οποία η γνωστή εταιρεία πληροφορικής θα διακινεί τα εμπορεύματά της στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο μέσω του λιμανιού του Πειραιά και του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, αποδεικνύει τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού του Πειραιά, που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το λιμάνι του Πειραιά βρίσκει τον ρόλο του ως πύλη εισόδου εμπορευμάτων στη χώρα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα αρχίζει, έτσι, να καθιερώνεται ως το κύριο διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, μέσω της οποίας θα διακινούνται φορτία από και προς την Άπω Ανατολή. Και μόνο το γεγονός ότι με τη συμφωνία αυτή αυξάνεται κατακόρυφα το διαμετακομιστικό έργο του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο θα φτάσει ακόμα ψηλότερα με τη δημιουργία και της 3ης προβλήτας, αποτελεί ορόσημο ανάπτυξης για την πόλη. Και αυτό γιατί το λιμάνι του Πειραιά γίνεται εφάμιλλο των μεγαλύτερων λιμανιών του κόσμου, όπως του Ρότερνταμ, της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης κ.λπ. Έτσι αποδεικνύεται πόσο επωφελής ήταν η σύμβαση με την Cosco, την οποία λυσσαλέα πολέμησαν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Και βέβαια κανένα στέλεχος των δυνάμεων αυτών δεν βγήκε να πει ότι έκανε λάθος… Αντίθετα, επαίρονται για τα ωφελήματα που έχει η συνεργασία αυτή για τον Πειραιά και τη χώρα… Δεν χρειάζεται ν’ αναφερθούμε σε ονόματα, γιατί οι Πειραιώτες τα γνωρίζουν και καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δυστυχώς…

// Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τη λειτουργία των μικρομεσαίων βιοτεχνικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των συνεργειών των φορέων για πάταξη της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων διοργανώνουν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΒΕΠ (Καραΐσκου 111 – 3ος όροφος).

// Ένας Πειραιώτης, ο Μιχάλης Νικητάκης, εξελέγη πρώτος με διαφορά στην επταμελή διοικούσα επιτροπή των Ελεύθερων Πολιτών στις εκλογές που έγιναν στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ» και στις οποίες πήραν μέρος μόνο τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, και μάλιστα πήρε και τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Μαζί του εξελέγησαν οι Απ. Ρόσσιος, Παν. Μάγαλος, Νίκος Τσώνης, Χ. Παπαϊωάννου, Γ. Δευτεραίος και Α. Καλογιάννη. Η διοικούσα επιτροπή θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, όπου θα εκλεγεί η νέα ηγεσία.

// Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Καράμπελα, γενικό διευθυντή του ραδιοσταθμού της Μητρόπολης Πειραιά, για τις ευχές που μας έστειλε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων παρουσίας του «Π» στον ελληνικό Τύπο.

// Εκατοντάδες Πειραιώτες συγκεντρώθηκαν το απομεσήμερο της περασμένης Τετάρτης στο νεκροταφείο της Ανάστασης για ν’ αποχαιρετήσουν έναν ευπατρίδη συμπατριώτη τους, έναν άνθρωπο που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του συνανθρώπου, τον Γιώργο Μπαρούτη, διακεκριμένο επιστήμονα και θεολόγο, που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών (είχε περάσει τα 90), αλλά το κενό που αφήνει στην κοινωνία μας είναι τεράστιο. Ο Γιώργος Μπαρούτης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της αδελφότητας θεολόγων «Ο Σωτήρ» και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Χριστιανική Αγωγή» και υπήρξε κατηχητής και πνευματικός καθοδηγητής χιλιάδων παιδιών του Πειραιά. Ήταν πάντα δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη και έδινε κουράγιο και δύναμη στους αναξιοπαθούντες και τους κατατρεγμένους. Κάποιοι μετά την κηδεία του έλεγαν πως ήταν ο τελευταίος καλός της κοινωνίας μας. Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ. Καλό ταξίδι, αγαπητέ Γιώργο, θα σε θυμόμαστε πάντα…


Σχολιάστε εδώ