Εθελουσία και στον Όμιλο της «Καθημερινής»!

Το προσωπικό ανέρχεται σε 358 εργαζομένους, ενώ έχουν προηγηθεί απολύσεις σε διάφορα τμήματα της εφημερίδας και σε άλλες λειτουργίες του ομίλου. Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η «αναδιοργάνωση της λειτουργίας, μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες» και η μεσοπρόθεσμη μείωση των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «θα είναι εθελοντική» και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Όποιος αποφασίσει να μπει στο πρόγραμμα θα λάβει «αποζημίωση με όρους προ του νόμου 4093, επίσης με βάση τον μισθό πριν από τις περικοπές μισθών (Απρίλιος 2012), και πρόσθετη αποζημίωση έξι μηνών». Επειδή όμως η διοίκηση της «Καθημερινής» δεν θέλει… ατυχήματα, στην πρόταση δηλώνεται πως «η εταιρεία επιφυλάσσεται να δεχθεί κατά την κρίση της τις υποβαλλόμενες αιτήσεις των εργαζομένων και να τις κάνει ή όχι αποδεκτές ανάλογα με τις ανάγκες της». Στο συγκρότημα επικρατεί προβληματισμός για την επόμενη μέρα, καθώς θεωρούν πως η συρρίκνωση στον Τύπο θα είναι πολύ μεγάλη και πως θα επηρεαστεί σημαντικά η εφημερίδα, η οποία θα ακολουθήσει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας στην ημερήσια και στην κυριακάτικη έκδοσή της.

• Απολύθηκε από τον Αθήνα 9,84 με θυροκόλληση της απόφασης στο σπίτι της. Ο λόγος για τη Λαμπρινή Θωμά, από την οποία ο γενικός διευθυντής του σταθμού ζητούσε με εξώδικο να κάνει δημόσια δήλωση επανόρθωσης στο ιστολόγιό της!

• Στα νέα συμβόλαια που υπογράφονται σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια περιλαμβάνονται όροι των ατομικών συμβάσεων, όπως ότι ο σταθμός μπορεί να σταματήσει την εκπομπή όποτε το θελήσει ή να αλλάξει τη θέση του παρουσιαστή και την ώρα μετάδοσης της εκπομπής του χωρίς ρήτρα ασφαλείας και αποζημίωσης.

• Τα πρώτα προβλήματα στον Όμιλο των Αττικών Εκδόσεων από την έλευση των νέων περιοδικών. Το «Hello» κλείνει σχεδόν χαράματα, γεγονός που προκαλεί αρρυθμία σε όλο τον όμιλο (παραγωγή, μηχανοργάνωση κ.λπ., που ξενυχτάνε χωρίς λόγο). Επίσης, τα περιοδικά «7 Μέρες» και «Τηλεκοντρόλ» εξακολουθούν να βγαίνουν χωρίς συντάκτες, οι ταυτότητες είναι άδειες…


Σχολιάστε εδώ