Διάδρομοι και ψίθυροι

• Οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές των ημερών είναι και πάλι οι τράπεζες. Με τους διαχειριστές να επενδύουν στην άμεση αλλαγή τάσης στο ΧΑ, σε συνδυασμό με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών που προσφέρονται για στοχευμένες τοποθετήσεις. Για του λόγου το αληθές, την Πέμπτη πρωταγωνίστριες μετοχές στην αγορά ήταν αυτές της Eurobank (με ενδοσυνεδριακό +7,93%), της Πειραιώς, της Εθνικής και της Alpha Bank (με κέρδη άνω του 4%), έχοντας κλείσει και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες με κέρδη άνω της μιάμισης ποσοστιαίας μονάδας κατά μέσο όρο. Αναλογικά σημαντικός και ο τζίρος στον κλάδο…

• Θετικότατη και η συμπεριφορά των… «κρατικόχαρτων». Με πρώτη την ΕΥΑΘ, που θεωρείται ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα… «φύγει» πρώτο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

• Εντυπωσιακή –αναλογικά– η συμπεριφορά των τίτλων του ΟΠΑΠ, που μάλιστα πέρασε και πάλι πάνω από τα 5 ευρώ, αλλά και της ΔΕΗ. Οι δύο τίτλοι και τζίρο έκαναν και κρατήθηκαν ξανά στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος σημαντικών χαρτοφυλακίων. Οψόμεθα για τη συνέχεια.

• Για τον ΟΤΕ η είδηση των ημερών ήταν η νέα έκθεση της Goldman Sachs για τον τίτλο. Ο αμερικανικός οίκος θέτει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, συγκεκριμένα αυξάνει την τιμή στα 4,1 ευρώ (από 3,4 ευρώ προηγουμένως), ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί την ουδέτερη σύσταση («neutral») για τη μετοχή του Οργανισμού. Να σημειωθεί ότι μεσοβδόμαδα προέκυψε και έντονο ενδιαφέρον από δυο τουρκικές εταιρείες για την Globul, τη θυγατρική του ΟΤΕ στη Βουλγαρία.

• Παραμένουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των επενδυτών οι τίτλοι της Βιοχάλκο, των Ελληνικών Πετρελαίων, της Ελλάκτωρ, του Τιτάνα και της MIG.

• Γενικότερη κινητικότητα και στο σύνολο του ομίλου Στασινόπουλου, καθώς θετικότατες κρίνονται οι αποδόσεις τόσο της μητρικής όσο και της Σιδενόρ και των Ελληνικών Καλωδίων.

• Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις οι μετοχές που όλη τη χρονιά είχαν πρωταγωνιστήσει, ανέκαμψαν εκ νέου, με πιο εντυπωσιακές τις αποδόσεις των μετοχών της J&P Άβαξ, της ΓΕΚ Τέρνα και της Τέρνα Ενεργειακή, της ΕΧΑΕ, της Intralot, του Φουρλή, της Frigoglass.


Σχολιάστε εδώ