«Έφυγε» ξαφνικά ένας αγωνιστής

Το ΔΗΚΚΙ, ο σοσιαλιστικός – πατριωτικός χώρος, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και φυσικά η οικογένειά του είναι συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατό του. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από την «αναχώρησή» του συμμετείχε σε διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο Νίκος έφυγε κυριολεκτικά όρθιος, όπως όρθιος στάθηκε σε όλη του την πορεία, στα Τζουμέρκα της Άρτας, απʼ όπου καταγόταν, στη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά, όπου σπούδασε, και στους μεγάλους αγώνες για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και τον σοσιαλισμό, μέχρι σήμερα.

Αν και πάλεψε και διακρίθηκε στη γενιά του Πολυτεχνείου του 1973, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του να «βολευτεί» και να αναρριχηθεί σε θέσεις και αξιώματα γιʼ αυτόν, πράγμα εύκολο. Παρότι συμμετείχε σε κεντρικές πολιτικές διαδικασίες από το ΔΗΚΚΙ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ήταν «ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας», του αυθεντικού, λαϊκού αγωνιστή – μαχητή του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, όπου αποτέλεσε την «ψυχή» του πολιτιστικού συλλόγου «Το Δημόσιο Σήμα».

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο ανέφερε τόσο την προσωπική διαδρομή του Νίκου όσο και τη δημοκρατική του αριστερή πορεία ως ένα λαμπρό δείγμα και πρότυπο ανιδιοτέλειας και πατριωτισμού στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα.

Επίσης, ο Παναγιώτης Μαντάς ανέφερε στην ομιλία του πως ο Νίκος πίστευε ότι οι μέρες της δικαίωσης, του σοσιαλισμού στην πατρίδα μας δεν θʼ αργήσουν. Και πρόσθεσε «σε αυτές τις μέρες, Νίκο, θα ξανασυναντηθούμε. Δεν σε αποχαιρετάμε. Θα είσαι εκεί, όπως πάντα. Μπροστά στους αγώνες μας».

Μ. Π.


Σχολιάστε εδώ