30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ ανοίγει από αύριο νέο κύκλο επαφών με επιφανείς επιχειρηματίες που εξέφρασαν στο παρελθόν την επιθυμία να συνδράμουν στο έργο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αλλά την κρίσιμη στιγμή απέφυγαν να βάλουν χρήματα. Οι δραματικοί τόνοι στη συνέντευξη του Αλαφούζου στόχευσαν και στη δημιουργία ψυχολογικής φόρτισης, ώστε να διευκολυνθεί το διαπραγματευτικό έργο του. Γνωρίζει, βέβαια, ο ιδρυτής του σωματείου ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι ακόμα και ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, αλλά ευελπιστεί ότι μπορεί να πείσει αρκετούς από τους εύρωστους φίλους του Παναθηναϊκού. Πολλοί εξ αυτών, άλλωστε, είναι και προσωπικοί φίλοι του.

Παράλληλα, ο Αλαφούζος αναζητά δάνειο για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Θεωρεί ότι τότε η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα γίνει ακόμα πιο ελκυστική, διότι θα διαμορφωθεί εντελώς διαφορετικά το πεδίο δράσης της. Ακόμα και σε γήπεδο χωρητικότητας 35.000 θέσεων οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις εμπορικές χρήσεις και να αυξήσουν τα έσοδά τους ή έστω να εκχωρήσουν τα δικαιώματα στις τράπεζες, οι οποίες θα δώσουν το δάνειο.

Ανάκαμψη με Ρότσα

Για να υλοποιήσει το πλάνο του, ο Αλαφούζος γνωρίζει ότι η απόδοση της ομάδας πρέπει να ζεστάνει τον κόσμο. Η αντικατάσταση του Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο Αργεντινός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους παίκτες, κυρίως στους νεαρούς με τους οποίους δούλεψε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα Νέων, την οποία, μάλιστα, οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Άρα ξέρει πώς να διαχειριστεί την ψυχολογία τους, πώς να πάρει απ’ αυτούς το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και έτσι να βελτιώσει την εικόνα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα με τις διασυνδέσεις του στην Αργεντινή, ο Ρότσα μπορεί να βρει δυο-τρεις φθηνούς παίκτες, ικανούς όμως να κάνουν τη διαφορά, και αργότερα να πουληθούν έναντι υψηλού ανταλλάγματος, όπως, άλλωστε, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, όταν θέλησε να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν από δω και πέρα οι «πράσινοι».

Ο Αλαφούζος δίνει μεγάλη σημασία και στη συσπείρωση των οπαδών. Γι’αυτό και έστειλε, εμμέσως πλην σαφώς, το μήνυμα ότι θέλει την άνετη επικράτηση στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Έτσι εκτιμάει ότι θα μπορέσει να δυναμώσει τη φωνή του απέναντι στα θεσμικά όργανα και κυρίως κόντρα στην ΕΠΟ και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σε δύο τομείς στους οποίους θεωρεί ότι έχει τη στήριξη και του Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο αποκάλυψε ότι συναντήθηκε για θέματα του ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ