Το «λουκέτο» εξόργισε την «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας» στην Κομοτηνή

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο καφενείο της Μουσουλμανικής Νεολαίας στην Κομοτηνή, που λειτουργούσε χωρίς ταμειακή μηχανή και

Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, το πρόστιμο αλλά και η μη συμμόρφωση των αρμοδίων οδήγησαν στο κλείσιμό του, απόφαση που… εξόργισε τον πρόεδρό της. Με το γνωστό, στα θρακιώτικα αυτιά, ύφος, καλεί σε συσπείρωση τους «Τούρκους της Θράκης».

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Κοράι Χασάν, σημειώνεται ότι «το κυλικείο, που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του συλλόγου, τον τελευταίο καιρό υπέστη έφοδο από την Εφορία Κομοτηνής και ασκήθηκε πίεση να κλείσει με σκοπό… να εμποδιστεί η συνάντηση των Τούρκων», ότι «εδώ και πολλά χρόνια είναι το μόνο σημείο όπου μπορούν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να συναντηθούν και να συζητήσουνε τα θέματά τους», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με άλλα λόγια, είναι η καρδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Επίσης, επισημαίνει ότι «η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, που αποτελεί έναν ζωτικό χώρο για την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης και για τους νέους μας, είναι ένα σημείο συνάντησης μετά το σχολείο, ένα χωνευτήριο. Ως τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης, παρά τις χρόνιες καταπιέσεις και όλες τις πολιτικές των διακρίσεων, προσπαθήσαμε να ζήσουμε πάντα με ψυχραιμία, μετριοπάθεια και θετικά. Ωστόσο η απώλεια του κυλικείου, που κρατούσε όρθια την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, μας έχει εξοργίσει» και καταλήγει ως εξής:

«Σήμερα είναι καιρός για ενότητα και ομοψυχία. Σήμερα είναι καιρός να είμαστε ζωντανοί και ισχυροί. Σήμερα είναι καιρός να στηρίξουμε τον αγώνα μας. Σήμερα είναι καιρός να δώσουμε τα χέρια και να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Έι, Τούρκε της Δυτικής Θράκης! Εάν σήμερα ως κοινωνία δεν στηρίξουμε τον αγώνα μας, αύριο δεν θα βρίσκουμε κανέναν να μας στηρίξει στα δικά μας θέματα».

Στα «δικά τους θέματα» βεβαίως δεν λογίζεται η φορολογική νομιμότητα που πρέπει να διέπει κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, εντός της ελληνικής επικράτειας. Και είναι λογικό. Όταν όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη «τουρκοφωλιά», όπως και τόσες άλλες στην περιοχή, δρα ανεξέλεγκτα, έχοντας στο πλευρό της την αδιαφορία, απόρροια του βολέματος μερίδας των αιρετών και άλλων φορέων της περιοχής, το συγκεκριμένο «τουρκοπαραλήρημα» μοιάζει δικαιολογημένο. Το ερώτημα είναι αν αυτή η υπόθεση θα έχει συνέχεια, αν δηλαδή το «μαγαζάκι του τρόμου» στο κέντρο της Κομοτηνής κλείσει βάσει νόμου ή αν τελικώς οι «επαναστάτες» αποφασίσουν να ακολουθήσουν τη νομιμότητα.


Σχολιάστε εδώ