Το ΕΣΡ κοιμάται και η Τουρκία χαίρεται!

Και το ερώτημα είναι τι κάνει το αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για να σταματήσει αυτόν τον «βομβαρδισμό» της τουρκικής προπαγάνδας που μόνο κακό κάνει στη νεότερη γενιά τηλεθεατών, εκτός κι αν θέλουμε την ιστορία να τη μάθουμε από την ανάποδη, από την πλευρά των Τούρκων…

Οι Τούρκοι, άραγε, θα αγόραζαν και θα πρόβαλλαν μια ελληνική σειρά για τον Κολοκοτρώνη; Δεν νομίζω. Ο Γιάννης Λάτσιος, μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του, παραδέχτηκε ότι έχει δεχτεί σκληρή κριτική για το περιεχόμενο της σειράς: «Για τη συγκεκριμένη σειρά δέχομαι αυστηρή κριτική… Αλλά όλο αυτό το θέμα είναι μια μεγάλη κουβέντα. Σύμφωνα με τη λογική των επικριτών μου, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ταινίες ή σειρές που να αφορούν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη, γιατί τα τραύματα είναι πιο ζωντανά. Τον Σουλεϊμάν τον βλέπουμε ως μια προσωπικότητα με τα καλά και τα αρνητικά του βέβαια υπό το πρίσμα Τούρκων σεναριογράφων και σκηνοθετών. Ο Έλληνας ωστόσο έχει κριτική σκέψη και υψηλό εθνικό φρόνημα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ανοικτή επιστολή, έκανε ωστόσο λόγο για «ευτελή προπαγάνδα» των τουρκικών σίριαλ και για «προκλητική» επιλογή των ελληνικών καναλιών να τα προβάλλουν, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Σίσσυ Αλιγιζάκη, χαρακτήρισε «τουλάχιστον ύποπτο τον “βομβαρδισμό” μας από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, χωρίς μεταγλώττιση». Ακόμη και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, «απείλησε» ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ.

Στο διαδίκτυο, μάλιστα, δημοσιεύτηκε μια αίτηση που καλεί τους πολίτες να την υπογράψουν προκειμένου να αποσυρθεί ο «Σουλεϊμάν», καθώς το εν λόγω σίριαλ παρουσιάζει «έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση».

Τα τουρκικά σίριαλ πωλούνται σε 45 χώρες με έσοδα που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη η τουρκική βιομηχανία θεάματος πουλά, πέρα από τις χώρες του Ισλάμ και της Μέσης Ανατολής, σε Λατινική Αμερική, Βαλκάνια, Ουγγαρία ενώ ετοιμάζεται και για την Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 65 παραγωγές σειρών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Τουρκία και το κόστος για την αγορά κάθε επεισοδίου είναι 4.000 με 12.000 ευρώ. Κόστος χαμηλό, κέρδος μεγάλο. Λέγεται μάλιστα ότι θα αγοράσουν όλο τον κύκλο του «Σουλεϊμάν».

Το αντίδοτο στην τουρκολαγνεία είναι το τηλεκοντρόλ. Πατήστε το, γιατί αλλιώς θα επιβεβαιώσετε αυτό που έγραψε εύστοχα στο διαδίκτυο ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας κ. Αριτσί: «Με τις τουρκικές σειρές μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την τουρκική κουλτούρα»!


Σχολιάστε εδώ