Ο εφημέριος και το κύκλωμα παιδικής πορνείας…

Από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας πήραμε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της 27-10-12 της εγκρίτου εφημερίδος σας, δημοσιεύθηκε κείμενο με τίτλο-ερώτημα ”Εφημέριος Ιερού Ναού σε κύκλωμα παιδικής πορνείας;”, συνοδευόμενο από κάποια ερωτήματα.

Επ’ αυτού θέτουμε υπ’ όψη σας τα ακόλουθα:

Α. Ευθύς ως περιήλθε σ’ εμάς η σχετική πληροφορία, ξεκινήσαμε και δώσαμε εντολή αρμοδίως για διενέργεια ανακρίσεων-διερευνήσεως στα πλαίσια του Εκκλησιαστικού-Πειθαρχικού Δικαίου κατά τον Ν.5383/1932, όπως ισχύει.

Β. Από τη μέχρι σήμερα σχηματισθείσα δικογραφία δεν προκύπτει εμπλοκή του Εφημερίου του Ι. Ναού περιοχής Ερμιονίδος σε κύκλωμα παιδικής πορνείας, αλλ’ απλώς ανάρτηση σε blog ενός κειμένου υπογραφομένου από τρίτο πρόσωπο, που αφορούσε σχόλια επί εγκλήσεως ετέρου προσώπου.

Το σχετικό κείμενο διεγράφη ήδη και ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος.

Επιφυλασσόμαστε για πληρέστερη ενημέρωσή σας όταν περατωθούν η αρξάμενη ποινική και πειθαρχική-ενδοεκκλησιαστική διερεύνηση της υποθέσεως, που βαίνουν παραλλήλως».

Δεν μας τα λέτε καλά…

Από την επιστολή σας Σεβασμιότατε, αυτό που ευθέως προκύπτει είναι ότι επιβεβαιώνετε απόλυτα το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας.

Ισχυρίζεστε ότι δεν προέκυψε εμπλοκή του εφημέριου σε κύκλωμα παιδικής πορνείας. Τότε γιατί διατάχθηκε ποινική και πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης; Για να διαταχθεί πάει να πει ότι έχει διαπραχθεί αδίκημα.

Από κει και πέρα, το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε προσβάλλει το ήθος αγιορείτη ηγούμενου και εκθέτει με ανεπίτρεπτο τρόπο και ανάρμοστες φράσεις την τιμή του.

Δεν αναφέρετε την ονομασία του μπλογκ και εάν ο εφημέριος είναι ο διαχειριστής του. Όπως και το τι είδους σχόλια ήταν αυτά που υποχρέωσαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συλλάβει νύκτα στο χωριό του τον εφημέριο και να τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Επιμελώς αποσιωπάται κάθε αναφορά στο περιεχόμενο του κειμένου για το οποίο, ως φημολογείται, έχει μηνυθεί ο εφημέριος από τον αγιορείτη ηγούμενο.

Αυτά και περιμένουμε το πόρισμα της ενδοεκκλησιαστικής διερεύνησης της όζουσας αυτής ιστορίας.


Σχολιάστε εδώ