«Νεκρώνουν» οι διαδικασίες ελληνοποίησης

Αντίθετα, στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Αττικής, που ελέγχεται από το κράτος και ακολουθεί υποχρεωτικά τις επιταγές της Διοίκησης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 69 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 60 υπηρετούσαν στα Τμήματα Αλλοδαπών και στα Αστικά Καταστήματα, δηλαδή στις υπηρεσίες που εξετάζουν και προωθούν τα αιτήματα για ελληνοποιήσεις κ.λπ. Κάτι που σημαίνει ότι όλο το σύστημα θα νεκρώσει και για να γίνει κάποια ελληνοποίηση θα απαιτούνται γύρω στα… 15 χρόνια αναμονής! Φθάνει στο σημείο να διερωτάται κανείς μήπως έγινε σκόπιμα αυτή η επιλογή, για να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις. Μήπως τελικά συμβαίνει κάτι τέτοιο;

• Δεν είναι όμως όλοι οι δήμαρχοι εναντίον των απολύσεων! Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου υπήρξε πρόταση από την αντιπολίτευση για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της αυτοδιοίκησης που απειλούνται από την «τρόικα» με άμεση απόλυση. Με παρέμβαση όμως του δημάρχου Ζενέτου η πρόταση απορρίφθηκε, σε αντίθεση με ό,τι έγινε σε άλλους δήμους και στη γραμμή της ΠΕΔΑ, κάτι που έχει προκαλέσει οργή στους ενδιαφερόμενους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Ζενέτου, ο Βασίλης Φεγγερός με μεγάλη εμπειρία στην ΤΑ και ο Γιάννης Βέργος, διαχώρισαν ανοικτά τη θέση τους και ψήφισαν υπέρ των εργαζομένων και κατά των απολύσεων.

• Τον πρώην δήμαρχο Πάργας και τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κατηγορεί με ανακοίνωσή του ο σημερινός δήμαρχος Θανάσης Λιόλιος, καταλογίζοντάς τους ότι ο μεν πρώτος αξιώνει με διαταγή πληρωμής να πάρει χρήματα που χρωστούσε στον… εαυτό του, ενώ ο δεύτερος πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισής του. Επίσης ο κ. Λιόλιος καταγγέλλει τον προκάτοχό του πως ως ταμίας κληροδοτήματος (ακινήτου) ζητά με άλλη διαταγή πληρωμής 241.000 ευρώ για οφειλές που δημιούργησε ο ίδιος ως δήμαρχος, αφού κατά το διάστημα της θητείας του ο δήμος δεν πλήρωνε τα ενοίκια για το συγκεκριμένο ακίνητο που νοίκιαζε! Δηλαδή ως δήμαρχος δεν πλήρωνε τα νοίκια και τώρα ως ταμίας του κληροδοτήματος έβγαλε διαταγή πληρωμής στον δήμο για να τα διεκδικήσει!


Σχολιάστε εδώ