Μια από τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει το ΚΚΕ

Ωστόσο, για όσους παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στον Περισσό, η επίθεση αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ακόμα βήμα «άμυνας» του ΚΚΕ εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, όπου εκ των πραγμάτων θα επικρατήσει το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, που θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.

Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, έχοντας την τραυματική εμπειρία των εκλογών του Ιουνίου, όπου το ΚΚΕ έχασε τη μισή του εκλογική δύναμη σε σχέση με τον Μάιο κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατρακυλώντας στο 4,5%, προσπαθούν από τώρα να αποτρέψουν μια επανάληψη του φαινομένου, που θα αποδειχτεί μοιραίο για την ίδια την ύπαρξη του κόμματος.

Έτσι, σταθερά ξεδιπλώνεται μια πολιτική τακτική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως η νέα εκδοχή διαχείρισης του συστήματος στη θέση του φθαρμένου σημερινού πολιτικού σκηνικού, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Σε κάθε τόνο στέλνεται το μήνυμα στους αριστερούς ψηφοφόρους ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα απογοήτευση των λαϊκών στρωμάτων και θα οδηγήσει σε πισωγύρισμα που θα κρατήσει χρόνια.

Όπως είναι φυσικό, η επίθεση Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιήθηκε από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης, με κορυφαίο το πρωτοσέλιδο άρθρο-ύμνο προς την Α. Παπαρήγα από τον διευθυντή της «Καθημερινής» Α. Παπαχελά, ο οποίος χαρακτήρισε τη γραμματέα του ΚΚΕ ως παράγοντα υπευθυνότητας και σταθερότητας.

Το άρθρο προκάλεσε αίσθηση και αμηχανία στους φίλους του ΚΚΕ, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με το γνωστό τσιτάτο του Λένιν «όταν σε παινεύει ο εχθρός σου, ψάξε να βρεις τι λάθος έχεις κάνει».

Η απάντηση του ΚΚΕ ήταν άμεση μέσα από την αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη» και καταγγέλθηκε προσπάθεια προβοκάτσιας σε βάρος του κόμματος. Είναι παλιό το κόλπο, λένε τα στελέχη, να φέρουν την πολιτική του ΚΚΕ στα μέτρα που υπηρετούν τους σκοπούς τους.

Ο καθένας, τονίζουν, από τους αντιπάλους μας παίρνει ό,τι θέλει από τις θέσεις του ΚΚΕ για να τις αξιοποιεί εν τέλει σε βάρος του κόμματος. Παίρνουν, συνεχίζουν, αυτό που τους βολεύει από την πολιτική του ΚΚΕ ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια, παραγνωρίζοντας ότι το κόμμα αποκαλύπτει και κριτικάρει τη στρατηγική και του ενός πόλου (ΝΔ) και του άλλου (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι από διαφορετικούς δρόμους υπηρετούν με άλλο μείγμα πολιτικής το σύστημα.

Έτσι, οι μεν υποστηρικτές της ΝΔ ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ φέρεται ως υπεύθυνο κόμμα, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Περισσός στηρίζει την κυβέρνηση.

Πρόκειται, τονίζουν, για επικίνδυνη προπαγάνδα, που θέλει να περάσει την άποψη ότι το ΚΚΕ είναι «συστημικό κόμμα» και ως εκ τούτου είναι ανώφελη για τον λαό η στήριξή του.

Καλούν, δε, τον λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της αστικής προπαγάνδας και να οργανώσει την πάλη του για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια σε κάθε πολιτική διαχείρισης του συστήματος είτε από την τρικομματική κυβέρνηση είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένουν, τέλος, ότι η μόνη λύση σήμερα είναι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους και η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική, λαϊκή εξουσία.


Σχολιάστε εδώ