επί του πιεστηρίου

Και να αξιοποιήσουμε τη μοναδικότητα που έχει ο τόπος μας σε πάρα πολλά σημεία. Το μπορούμε, να ξαναμιλάει ο κόσμος όλος για αυτό το πέτρινο ακρωτήρι της Μεσόγειου, που δεν έχει άλλο αγαθό πάρα τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα και το φως του ηλίου, όπως έλεγε ο Σεφέρης.

Όμως και οι άρχοντες θα πρέπει να είναι παντού παρόντες, με πρώτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πρέπει να βγει στους δρόμους να δώσει κουράγιο στον κόσμο που βρίσκεται σε απόγνωση. Και πρέπει να πάρει ο κ. Παπούλιας το αεροπλάνο και να γυρίσει όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και όχι μόνο, ζητώντας τη συμπαράστασή τους σε έναν κοινό αγώνα, γιατί αλλιώς αύριο μπορεί να βρεθούν και αυτοί στην ίδια θέση με εμάς.

Βατερλώ για τον… παντογνώστη κ. Ραγκούση η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας που κάνει φύλλο και φτερό τον νόμο του για την ιθαγένεια με τον οποίο περνούσες από την Ελλάδα έπαιρνες την ελληνική ιθαγένεια και ψήφιζες σε ώρα… ανάγκης.

Τα θελε και τʼ άκουσε από την καλή και την ανάποδη στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό η κυρία του συνωστισμού, η βουλευτίνα του Κουβέλη, η κ. Ρεπούση, που έδειξε μʼ αυτά που είπε ότι παραμένει αμετανόητη. Και καλά της τα έψαλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ότι «η καταγραφή των ιστορικών γεγονότων από τη Ρεπούση είναι λανθασμένη, είναι κακή και τσαπατσούλικη Ιστορία».

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε… Θα μειωθεί ο στρατός των συμβούλων των υπουργών, που αποτελούν στην ουσία τους μπάστακές τους στα υπουργεία και μεταβάλλουν τους… πρόθυμους διευθυντές των υπουργείων σε κλητήρες τους. Μη νομίσετε ότι τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος και είπαν οι κυβερνώντες να μπει μια τάξη, να λειτουργήσει σωστά η δημόσια διοίκηση. Εντολή της «τρόικας» είναι και αυτό! Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου που ετοιμάζουν και θα έρθει τον Μάιο του 2013. Έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος κυβερνά τούτον τον τόπο;

Τζάμπα πράμα. Μόλις 20.000.000 ευρώ τόκους θα πληρώσουμε για την έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 4,062 δισ. ευρώ ώστε να πληρωθούν τα ομόλογα που έληγαν στις 16 Νοεμβρίου. Έτσι δεν πάθαμε ό,τι φοβόταν ο κ. Στουρνάρας, που για άλλη μια φορά δεν επιβεβαιώθηκαν οι τρομοκρατικές δηλώσεις του. Και ξέρετε τι θα συμβεί, κ. υπουργέ, όταν θα υπάρξει πραγματικός κίνδυνος, που ευχόμαστε να μην υπάρξει; Θα φωνάζετε «λύκος, λύκος» και κανένας δεν θα σας πιστεύει. Λεφτά πάντως αποδείχθηκε ότι υπάρχουν. Προς τι λοιπόν η τρομοκρατία του κόσμου κάθε λίγο; Για να μην μπορεί να ησυχάσει ούτε στιγμή;

Καλομελέτα και έρχεται κι εδώ…

Στην Ισπανία βγήκαν στους δρόμους γιατί οι τράπεζες τους παίρνουν τα σπίτια. Πάνω από 500 οικογένειες κάθε μέρα χάνουν το σπίτι τους. Τους κάνουν έξωση επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο που είχαν πάρει. Ελπίζουμε η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρουν μέτρα από τώρα, που δεν θα επιτρέπουν στις τράπεζες να κάνουν αυτά που συμβαίνουν στην Ισπανία, που μας παρουσίαζαν ότι εκεί πάνε όλα μια χαρά.

Ποτέ δεν πήγαινε ο Σημίτης τον Βενιζέλο, άσχετα αν ήταν αναγκασμένος να τον χρησιμοποιήσει στις κυβερνήσεις του. Δεν τον θεωρούσε ικανό και το έλεγε στις παρέες του. Πολύ χαρακτηριστικό τής… εκτίμησης που έτρεφε για τον Ευάγγελο είναι αυτό που, όπως έγραφαν προχθές τα «Νέα», είχε πει από την εμπειρία του όταν του είχε αναθέσει το υπουργείο Πολιτισμού:

– Αυτός δεν μπορούσε επί χρόνια να φτιάξει ένα πεζοδρόμιο στη Διονυσίου Αεροπαγίτου (που είναι κάτω από την Ακρόπολη), το ΠΑΣΟΚ θα ανασυγκροτήσει;

Έτσι εξηγείται γιατί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός είναι μαζί με εκείνους που θέλουν να ανατρέψουν τον Βενιζέλο.


Σχολιάστε εδώ