Δύο Εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ ψάχνουν τον Παπαντωνίου!

Ο Γ. Παπαντωνίου, υπενθυμίζουμε, είχε διαψεύσει ότι ο ίδιος ή η σύζυγός του διατηρούσαν λογαριασμό στην τράπεζα HSBC, αλλά φαίνεται πως οι Οικονομικοί Εισαγγελείς δεν πείστηκαν…

Και μάλιστα η έρευνα που γίνεται, έρευνα εξονυχιστική, περιλαμβάνει πολύ κρίσιμες υποθέσεις που έχουν στο παρελθόν συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη και έχουν χαρακτηριστεί σκανδαλώδεις, όπως:

• Την αγορά των επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι.

• Την αγορά των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

• Τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π», με την έρευνα των οικονομικών στοιχείων του πρώην υπουργού και της συζύγου του ασχολούνται τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Αθήνας του ΣΔΟΕ όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Μάλιστα ειδικά για την έρευνα αυτή έχουν εγκατασταθεί στο ΣΔΟΕ δύο Εισαγγελείς, η κ. Παπανδρέου και η κ. Κυβέλου, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέως κ. Ράικου.

Και όπως προαναφέραμε, περιλαμβάνει τα πάντα.

Μάλιστα από ειδικούς ορκωτούς λογιστές γίνεται αναδρομικός έλεγχος σε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Γ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες αναμένεται η αποστολή εκ νέου της λίστας Λαγκάρντ απ’ το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα που έχει υποβάλει στον γάλλο ομόλογό του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, έπειτα από ανάλογο αίτημα των Οικονομικών Εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, για να διαπιστωθεί αν η σημερινή λίστα που υπάρχει είναι και η αρχική ή αν έχει κάτι αλλάξει στις… πολλές διαδρομές μεταξύ γραφείων υπουργών και υπευθύνων του ΣΔΟΕ.

Επίσης ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε απ’ τον βρετανό ομόλογό του την αποστολή και της νέας λίστας ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό, που αφορά 97 Έλληνες με καταθέσεις στον φορολογικό παράδεισο της νήσου Τζέρσεϊ…


Σχολιάστε εδώ