Από τον Σεπτέμβριο είχε ζητήσει τη λίστα από τη Γαλλία ο Στουρνάρας!

Στις 25 Σεπτεμβρίου όλη η χώρα μάθαινε ότι τη λίστα Φαλτσιάνι με τους 1.991 έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που ξέραμε ότι υπάρχει, και μάλιστα το «ΠΑΡΟΝ» στις 25 Δεκεμβρίου 2010 καλούσε την κυβέρνηση να τη ζητήσει από τους Ελβετούς, αλλά τότε έκανε την… πάπια, γιατί –όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε– είχε τους λόγους της… ω του θαύματος την είχε στα χέρια του ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου από τα τέλη του 2010, αλλά δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση τότε να το ανακοινώσει.

Δήλωσε μάλιστα προς τους… κουτόφραγκους Έλληνες ότι τίποτε δεν προέκυψε από την έρευνα που ο ίδιος έκανε! Και από κει και πέρα χάθηκε… Και όταν πήρε φωτιά το θέμα, θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος ότι την είχε σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του…

Φαίνεται όμως ότι κάτι είχε ψυλλιαστεί ο Στουρνάρας και ότι δεν πάει καλά αυτή η ιστορία και με απόλυτη μυστικότητα, ίσως και με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου, με επιστολή του στον γάλλο ομόλογό του ζήτησε να του σταλεί ένα αντίγραφο από το πρωτότυπο της λίστας.

Πέρασε ένας μήνας και καμία απάντηση δεν υπήρξε από τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, οπότε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έγινε παρέμβαση στον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνκερ, ώστε να μεσολαβήσει στο Παρίσι για να μας δοθεί η λίστα. Παράλληλα αναζητήθηκε ποιοι ήταν οι λόγοι αυτής της σιωπής και, αν υπάρχει δυσαρέσκεια, σε τι οφείλεται αυτή.

Δεν είναι γνωστό ποια ήταν η συνέχεια και αν τελικά ο γάλλος υπουργός Οικονομικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Γιάννη Στουρνάρα. Ίσως πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις.


Σχολιάστε εδώ