Σκέτη παράνοια…

@ Μαστόρεψε έναν νόμο περί προμηθειών με μια παρεούλα πανεπιστημιακών (τρεις καθηγητές και η πατρίδα εχάθη, όπως είχε πει ο Μέγας Μπίσμαρκ), που δεν γνώριζαν τίποτα για την άμυνα και τις ανάγκες της, οι οποίες ενίοτε είναι επιτακτικές. Ο νόμος είναι ανεφάρμοστος και ορθώνει τεράστια εμπόδια για την προμήθεια και μιας καρφίτσας.

@ Επειδή δεν μου αρέσει να θεωρητικολογώ, σας δίνω το άρθρο 11, αυτούσιο, που αφορά τον έλεγχο των προμηθευτών και να μου πει κάποιος αν είναι εφαρμόσιμος, έστω στο 10% του. Ιδού:

«Άρθρο 11: Έλεγχος και επιθεώρηση των οικονομικών φορέων

1. Η αναθέτουσα αρχή δικαιούται με δικές της δαπάνες να αναθέτει σε ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία την επιθεώρηση και τον έλεγχο όλων των συμβατικών σχέσεων και πληρωμών των οικονομικών φορέων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες σύναψης και εκτέλεσης συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων στον τομέα της άμυνας, με τους υπεργολάβους, προμηθευτές τους και παρόχους υπηρεσιών ή οποιονδήποτε τρίτο σε σχέση με την ανατεθείσα σύμβαση, κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης που κοινοποιείται σε αυτούς.

4. Οι ελεγκτές δικαιούνται να θέτουν ερωτήσεις στο προσωπικό και στη διοίκηση των οικονομικών φορέων της παραγράφου 1 σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα εμπίπτει στο αντικείμενο του ελέγχου, όπως αναφορικά με τις συναλλαγές των οικονομικών φορέων σε σχέση με την ανατεθείσα σύμβαση.

5. Ο έλεγχος διεξάγεται κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην παρακωλύει αδικαιολόγητα τις συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες των οικονομικών φορέων».

= Κοντολογίς στέλνουν ένα ολόκληρο ΣΔΟΕ στην εταιρεία, αλλά μας λέει να φροντίζει να μην ενοχλεί τις συνήθεις δραστηριότητές της!

= Αποκαλύπτω, και ας έρθει ένας να με διαψεύσει, ότι την άνοιξη, παραμονές έναρξης πυροσβεστικής εποχής, τα CANADAIR ήταν χωρίς καύσιμα, γιατί αυτές οι γελοίες διαδικασίες δεν επέτρεπαν στην ΠΑ να τα προμηθεύεται, καίτοι η εταιρεία που τα διαθέτει είναι μόνο μία.

= Κύριε Παναγιωτόπουλε, μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αβρότητα στον κ. Βενιζέλο του 5% (φοβούμενοι μήπως εκνευρισθεί και φύγει από την κυβέρνηση), αφήνοντας τους ανθρώπους του να κυριαρχήσουν σε κρίσιμους τομείς του υπουργείου ή να εφαρμόσετε τους άθλιους νόμους του περί προμηθειών και ιεραρχίας – προαγωγών, μέχρι ενός ορίου, όμως προτεραιότητα έχει το Στράτευμα. Έλεος πια!

= Και κάτι άλλο, για του λόγου το αληθές…

= Ο νόμος – τέρας προέβλεπε την έκδοση υπουργικής απόφασης με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων νέων συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων». Έχει παρέλθει διετία από την ψήφιση του νόμου κι αυτή η… ρημάδα η απόφαση δεν προχωρεί. Γιατί; Διότι θα επιφέρει μεγαλύτερο αλαλούμ και οι αρμόδιοι… πετούν τη μπάλα έξω. Δεν την ακουμπάνε…


Σχολιάστε εδώ