Μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στην κυβέρνηση οι απεργίες για τα μέτρα, λέει το ΚΚΕ

Η ίδια η Α. Παπαρήγα την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι «οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού, όσον αφορά τη στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απέναντι στα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση».

Στο ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι ασχέτως του τι θα γίνει στη Βουλή, το παν εξαρτάται από την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στη 48ωρη απεργία (Τρίτη-Τετάρτη), η οποία -όπως λένε- πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα μαζικού ξεσηκωμού. Ο λαός, τονίζουν, πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ελπίδα την καταψήφιση των μέτρων.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν ότι το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα καταψηφίσουν επίσης τα μέτρα, εκτιμά ότι η ενδεχόμενη καταψήφιση θα δώσει προοπτική στον λαό εάν αυτός αποβάλει τις αυταπάτες που έχει μεγάλη μερίδα του για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ρόλο της και αποκρούσει την κινδυνολογία για την έξοδο από το ευρώ.

Ο λαός, λένε τα στελέχη του, πρέπει να ξέρει ότι κάθε ρωγμή που ο ίδιος θα επιβάλει με την αντιπαράθεσή του, εάν αυτή δεν εντάσσεται σε μια γενική πολιτική ρήξης και ανατροπής, το πολιτικό σύστημα μπορεί να την καλύψει και να την κλείσει. Το σύστημα, λένε, έχει εφεδρείες στα χέρια του και τέτοιες είναι, για παράδειγμα, η πόλωση που θέλει να επιβάλει στον ελληνικό λαό με την προώθηση του νέου διλήμματος: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα αξιοποιηθεί και η Χρυσή Αυγή ως μια ανερχόμενη δήθεν δύναμη ή το λεγόμενο σύνθημα για «ενότητα της Αριστεράς».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει ότι η γραμμή της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κρίκος σήμερα για τη χειραφέτηση του κινήματος και για να υπάρξει μια θετική, νικηφόρα πορεία. Ταυτόχρονα, λένε, το αίτημα της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση για οριστική διαγραφή του χρέους και για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

«Αυτό το τρίπτυχο σήμερα είναι αυτό που συνιστά ριζική εναλλακτική λύση», επαναλαμβάνει συνέχεια η Α. Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Περισσού, σημασία δεν έχει σήμερα ποια κυβέρνηση ή ποιο κόμμα είναι έτοιμο να κυβερνήσει, αλλά αυτό που κρίνεται είναι ποια είναι η ριζική εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη ο λαός.

Ως εκ τούτου, τονίζουν τα στελέχη του, κάθε ψηφοφορία στη Βουλή ή κάθε άλλη εξέλιξη έξω από αυτήν πρέπει να έχει ως κριτήριο ποια είναι η φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση, γιατί το γενικόλογο «έξοδος από την κρίση» δεν λέει τίποτα.

Για το ΚΚΕ υπάρχουν δύο δρόμοι διεξόδου από την κρίση: Ο δρόμος που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο οποίος δεν περπατάει ούτε στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, και ο δρόμος για διέξοδο προς όφελος του λαού. Η έξοδος από την κρίση, λένε, δεν είναι «άχρωμη και άγευστη», ή θα είναι υπέρ των μονοπωλίων ή υπέρ του λαού, αφού δεν υπάρχει πολιτική που να συνδυάζει και τη διατήρηση των μονοπωλίων και την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Σχολιάστε εδώ