Κάτω στον Πειραιά

Επίσης έγινε δεκτό από τον δήμαρχο το αίτημα που υπέβαλε ώστε το δημοτικό λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Λόφος Βώκου – Προφήτης Ηλίας να περνάει και από το ΙΚΑ της Αγίας Σοφίας, κάτι που εξυπηρετεί σημαντικά τον κόσμο της περιοχής. Τέλος, ήταν από εκείνους που έκαναν αγώνα για να μη φύγει το υποκατάστημα του ΙΚΑ από το Ε΄ Διαμέρισμα και τελικά το πέτυχαν.

// Έπειτα από χρόνια η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά στήθηκε στην κανονική της θέση, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Η παρέλαση ήταν ήσυχη, ελάχιστα συνθήματα ακούστηκαν, οι μαθητές χειροκροτήθηκαν, αλλά τη μερίδα του λέοντος στις επευφημίες απέσπασαν για μία ακόμη φορά τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος, που έδωσαν χρώμα και τόνο με τους άψογους σχηματισμούς τους.

// Απίστευτο κι όμως αληθινό. Διοικητής δεν υπάρχει στο Τζάνειο, θέση διευθυντού Νευροχειρουργικής δεν υπάρχει (καταργήθηκε από τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου στο πλαίσιο συρρίκνωσης των οικονομικών του), αλλά διευθυντής στη ανύπαρκτη θέση αυτή τοποθετήθηκε! Πώς έγινε, ποιος τον τοποθέτησε, δεν το γνωρίζει κανένας! Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει μείνει με το… στόμα ανοιχτό μ’ αυτά που γίνονται, όπως και όλοι όσοι έμαθαν τι έγινε. Κάποιοι είπαν ότι υπάρχει έγγραφο στο υπουργείο για να καλυφθεί η θέση! Ο υπουργός Υγείας πρέπει αμέσως να πάρει θέση. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που αγωνίζεται να επιβιώσει και σ’ έναν λαό που υποφέρει τα πάνδεινα, να γίνονται τέτοιες… ταχυδακτυλουργίες.

// Με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος. Και απέσπασε τη δέσμευση ότι το Στρατόπεδο Σακελλίωνα, έκτασης 10 στρεμμάτων, θα παραχωρηθεί στον Δήμο Πειραιά. Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, μόλις η έκταση παραχωρηθεί στον δήμο, θα διατεθούν 500 τ.μ. στη Μητρόπολη Πειραιά για να ιδρύσει τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Ανακοίνωσε επίσης ότι το εκκλησάκι που υπάρχει στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου θα μεταφερθεί, σύμφωνα με ενημέρωση που του έκανε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, και επισήμανε ότι το ναΐδριο είχε τοποθετηθεί για να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα και να διατεθούν για την αναστήλωση του ιστορικού ναού που έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 1999, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί, ελλείψει πόρων. «Αντί λοιπόν η αντιπολίτευση να μας λέει πώς πάει η εξοικονόμηση πόρων προκειμένου να μην καταρρεύσει ο ναός, μας λέει να γκρεμίσουμε το εκκλησάκι!», κατέληξε ο δήμαρχος.

// Και τα παιδιά των οικογενειών των οποίων ο ένας γονιός είναι άνεργος θα γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, όπως είπε ο δήμαρχος, απαντώντας μέσω του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1 σε σχετικό ερώτημα ακροάτριας. Ο Β. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε ανόητη και αντιπαιδαγωγική τη διάταξη που απαγορεύει να μπαίνουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς παιδιά από οικογένειες με τον έναν γονιό άνεργο (με το δικαιολογητικό ότι αφού ο ένας είναι σπίτι, μπορεί να προσέχει το παιδί).

// «Περιοδεία» στην Ευρώπη θα κάνει ο Πειραιάς. Την άνοιξη έχει κληθεί να είναι μία από τις 12 ευρωπαϊκές πόλεις που θα παρουσιάσουν για έναν μήνα την ιστορία τους, την πολιτιστική τους ταυτότητα και το όραμά τους για το μέλλον στη Μασσαλία, η οποία είναι φέτος η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Επίσης ο Πειραιάς, ύστερα από παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο ελληνικό περίπτερο στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού που θα γίνει στο Λονδίνο. Πρόκειται για δύο μοναδικές ευκαιρίες για την πόλη, αφού της δίδεται η δυνατότητα να «βγει» από τα όρια της Ελλάδας και να φανεί λίγο και στην Ευρώπη. Οι ευκαιρίες αυτές σίγουρα είναι σημαντικές και δεν πρέπει να χαθούν.

// Αύριο στις 6 το απόγευμα στο νεοκλασικό αριστούργημα της οδού Κανθάρου θα γίνουν τα εγκαίνια μιας ακόμα έκθεσης που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με σκοπό να αναδειχθούν τα αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής γης και να αποκτήσουν ακόμα περισσότερους υποστηρικτές. Θέμα της έκθεσης είναι «Η Ελιά και το λάδι» και η διάρκειά της θα είναι μέχρι το τέλος του μήνα.

// Συνεχίζονται οι έλεγχοι που κάνει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά στα πρατήρια υγρών καυσίμων για να διαπιστωθεί αν λειτουργούν σωστά ή αν κλέβουν τον κόσμο. Από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει 79 έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί 11 παραβάσεις. Δηλαδή ένας στους οκτώ πρατηριούχους δεν λειτουργεί νόμιμα!

// Επιχείρηση αποσυμφόρησης των κεντρικών δρόμων του Πειραιά, για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να «ανασάνει» το κέντρο από τη συμφόρηση που παρατηρείται καθημερινά, άρχισε από την περασμένη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία. Οι δημοτικοί αστυνομικοί κόβουν κλήσεις και αφαιρούν πινακίδες κυρίως στα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Βασ. Γεωργίου, Δημ. Γούναρη, Β΄ Μεραρχίας, Μ. Χατζηκυριακού κ.α.


Σχολιάστε εδώ