Όχι κομματάρχες στις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών

Απλώς προήδρευαν; Και καμάρωναν για την καρέκλα που τους πρόσφερε το κόμμα τους που κυβερνούσε;

Αυτό που έκανε ο σημερινός διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, να διατάξει απογραφή των όσων παίρνουν σύνταξη, και αποδείχθηκε ότι γύρω στους 80.000 ήταν… άφαντοι, και επέβαλε όσοι κάνουν τους ανάπηρους να περνάνε για έλεγχο από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, γιατί δεν τα είχαν σκεφθεί όλοι οι προηγούμενοι διοικητές του ΙΚΑ; Το συμφέρον του Οργανισμού που διοικούσαν δεν είχαν υποχρέωση, και μάλιστα από τον νόμο, να το προστατεύουν; Μήπως πρέπει να τους καταλογιστούν όλες οι δαπάνες που φορτώθηκε το ΙΚΑ από τις μαϊμού συντάξεις και τα επιδόματα σε μαϊμού αόμματους; Και να κληθούν από τον Εισαγγελέα να δώσουν λογαριασμό, ανεξάρτητα αν τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί.

Όλα αυτά που τα τρία τελευταία χρόνια έρχονται… ξαφνικά στο φως, λες και ήταν τόσο δύσκολο να ανακαλύψουμε νωρίτερα την… Αμερική, οδηγούν σε μια αναγκαία αλλαγή. Αποδεικνύεται, ότι, εκτός μετρημένων στα δάκτυλα εξαιρέσεων, έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στη χώρα και στον λαό οι τοποθετήσεις κομματικών ινστρουχτόρων στις διοικήσεις Δημόσιων Οργανισμών και επιχειρήσεων, νοσοκομείων, κ.λπ.

Σʼ αυτήν την κομματική… δραστηριότητα, πρέπει οριστικά να μπει τέρμα. Είναι η κύρια αιτία που βούλιαξαν ΟΛΟΙ οι Δημόσιοι Οργανισμοί.

Η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με βάση τα πιστοποιημένα προσόντα, τις αποδεδειγμένες ικανότητες, την εμπειρία και την επιτυχημένη διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και από το Δημόσιο, γιατί υπάρχουν ικανότατα και άξια στελέχη που θα τους ζήλευαν πολλές επιχειρήσεις και θα ήθελαν να τους έχουν κοντά τους. Στελέχη έντιμα, τα οποία δεν λειτουργούν με βάση την κομματική τους ταυτότητα ή το πιστεύω τους. Και δεν κρύβουμε την άποψή μας, ότι είναι καιρός να γυρίσουμε πίσω, τότε που Δημόσιοι Οργανισμοί, όπως τα νοσοκομεία, διοικούνταν από τα στελέχη τους. Και όχι από φιντάνια απʼ έξω, όπως γίνεται σήμερα.

Αντώνη Σαμαρά, μπορείς να εγκαινιάσεις αυτήν την καινοτομία. Να αλλάξεις τη σαπισμένη και διεφθαρμένη νοοτροπία. Και μάλιστα τώρα, πριν γίνουν οι… διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, για το σε ποια νοσοκομεία θα βάλει ο καθένας του δικούς του!


Σχολιάστε εδώ