Ψυχολογική βία στη Λιάνα Κανέλλη έξω από το στούντιο

Δεν ήταν πάλι ο Ηλίας Κασιδιάρης που απειλούσε να τη χτυπήσει. Αυτήν τη φορά ήταν ένας συνεργάτης της εκπομπής «Συντέλεια», ο οποίος φορώντας γάντια του μποξ και μια ελληνική σημαία ήθελε, ως «φάρσα», να προκαλέσει εκ νέου τη βουλευτή του ΚΚΕ.

Η Λιάνα Κανέλλη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ και στο διάλειμμα βρέθηκε αντιμέτωπη ξανά με τον εφιάλτη. Το internet πήρε φωτιά και ύστερα από λίγο βγήκε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ για να εξηγήσει με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή την ψυχολογική βία που είχε δεχθεί από συνεργάτη του σταθμού.

«Ζητώ κι από κοντά συγγνώμη», είπε δημοσίως η Πόπη Τσαπανίδου. Με ευγένεια, η Λιάνα Κανέλλη ευχαρίστησε για τον χρόνο που της παραχώρησε η εκπομπή, διότι, στο μεταξύ, τα μπλογκ είχαν οργιάσει. «Η ψυχική μου κατάσταση είναι εξαιρετικά βεβαρημένη», είπε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ για τα όσα είχαν γίνει. «Βγαίνοντας στο διάλειμμα, σε έναν πολύ στενό χώρο, βρέθηκα μπροστά σε… και ας καταλάβει ο κόσμος τι εννοώ. Ένα ζευγάρι γάντια του μποξ σε από σταση πέντε πόντων από το πρόσωπό μου από έναν σωματώδη τύπο που κάνει τα αστεία στη “Συντέλεια” και έναν νεαρό να τραβάει με την κάμερα την έκπληξη ενός ανθρώπου». Ήταν η… άθλια «φάρσα» της «Συντέλειας» στη Λιάνα Κανέλλη, σε μια «λογική» που ακολουθούν και με άλλους καλεσμένους. Κάποιος στη «Συντέλεια» σκέφτηκε πως θα μπορούσαν να περάσουν ως σάτιρα την αναπαραγωγή του χαστουκιού.

Η Λιάνα Κανέλλη, παρά τις ατελείωτες ώρες στον τηλεοπτικό «αέρα», ήταν καταβεβλημένη, με βραχνιασμένη φωνή από την ένταση. «Έπαθα σοκ. Βρέθηκα με δύο γάντια της πυγμαχίας εδώ. Αυτό, υποτίθεται, θα ήταν αυθόρμητο αστείο για την εκπομπή “Συντέλεια”. Σε μένα συνετέλεσε στην ηθική και ψυχολογική καταρράκωση να θεωρείται αστείο η βία. Μπορώ να προφυλαχθώ από οποιονδήποτε Χρυσαυγίτη. Μπορώ να τον αντιμετωπίσω πολιτικά. Τον φασισμό του δήθεν αυθόρμητου, του δήθεν αστείου, χωρίς να ρωτήσουμε τον άλλον σε τι κατάσταση βρίσκεται… Μα σάτιρα πάνω σε μια βίαιη πράξη, που ηθικά όφειλε να είναι καταδικαστέα ακόμη και από ανθρώπους που θέλουν να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή…», έλεγε με την ίδια τρεμάμενη φωνή στην Π. Τσαπανίδου και το τηλεοπτικό κοινό. «Κατέρρευσα από την αντίληψη πως συνάδελφοί μου, νέα παιδιά, πολλά από αυτά τα έχω διδάξει, μπορεί να θεώρησαν αστείο κάτι τέτοιο».

«Μην εξοικειώνεστε με το τέρας»

Ο λόγος της χειμαρρώδης, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει και να μη διαστρεβλωθεί η ψυχολογική επίθεση που είχε δεχθεί. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αστειευτεί με τη βία. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να του κάνουμε πλάκα επειδή του βάρεσαν ή του βίασαν τη μάνα. Ο εξωραϊσμός αυτών των πράξεων είναι η αιτία του παγκόσμιου φασισμού», συνέχισε. «Δεν είναι προσωπικό» και παρέπεμψε σε ένα σχόλιο που είχε κάνει πολύ παλιά για «το πρόσωπο του τέρατος» ο Μάνος Χατζιδάκις. «Αν αρχίσετε να αστειεύεστε για το δράμα δίπλα σας, θα εξοικειωθείτε με το τέρας. Μην ακούσετε εμένα, μπορεί να είμαι ένα τίποτα. Ακούστε έναν Μάνο Χατζιδάκι. Μην εξοικειώνεστε με το τέρας γελώντας με τα καμώματά του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να του μοιάσετε. Όταν ο φασισμός γίνει ανέκδοτο, γίνεται και εκπομπή και μετά και άποψη πολιτική».

Κύμα συμπάθειας υπέρ της Λ. Κανέλλη

Τα σχόλια στο twitter ήταν υπέρ της Λ. Κανέλλη, σε αντίθεση με την περίπτωση του χαστουκιού, όπου οι περισσότεροι εξυμνούσαν τον Η. Κασιδιάρη. Το κοινό κατάλαβε τι είχε προκαλέσει σε έναν άνθρωπο αυτή η επίθεση στον ΑΝΤ1 από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, μια μεγάλη μερίδα του κοινού αποδοκίμαζε τον ΣΚΑΪ στα social media, κάνοντας τον συσχετισμό με την παρουσία του γραμματέα της Χρυσής Αυγής το προηγούμενο βράδυ στο ίδιο κανάλι, στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Το λογότυπο «Σκάι Τηλεόραση» κυκλοφορούσε σε μορφή σβάστικας στο Facebook. Κανείς δεν ήταν σε θέση να ερμηνεύσει με ακρίβεια ποια ήταν η πολιτική του ΣΚΑΪ. Η Λιάνα Κανέλλη στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή της από την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.


Σχολιάστε εδώ