Ψηφιακό μπάχαλο ανά την Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα συνεργείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών κατέβασε πομπούς ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ και της Digea στον Νομό Φωκίδας και στον Νομό Πρεβέζης. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις εκπομπές «παράνομη ψηφιακή εκπομπή της Digea και της ΕΡΤ».

Χαρακτηρισμός που ενόχλησε τους δύο παρόχους δικτύου, αφού δεν επρόκειτο για δικά τους ψηφιακά σήματα αλλά για πρωτοβουλίες των δήμων, που μετέτρεψαν την αναλογική εκπομπή σε ψηφιακή προς χάριν των κατοίκων των νομών αυτών! Οι δήμοι, δηλαδή, για να βλέπουν καλύτερα τα τηλεοπτικά κανάλια οι κάτοικοι των περιοχών τους, τοποθετούν αναμεταδότες σε μικρότερα σημεία, που παίρνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής της Digea και της ΕΡΤ.

Αυτό συνέβαινε πάντα, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπου τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν έχουν τοποθετήσει πομπούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ψηφιακό σήμα προερχόταν από τα Ακαρνανικά, όπου έγινε switch off του αναλογικού σήματος. Μετά την επιχείρηση της ΕΕΤΤ οι νομοί αυτοί έμειναν χωρίς τηλεόραση και θα πρέπει οι δήμοι να αγοράσουν αποκωδικοποιητές και να μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα από την Digea και την ΕΡΤ σε αναλογικό για τους δικούς τους αναμεταδότες!


Σχολιάστε εδώ