Μάχη για το ποιος θα βγει πρώτος…

Ενώ η εφημερίδα της Μάνιας Τεγοπούλου παραμένει «παγιδευμένη» στην αντιπαράθεση με 500 απλήρωτους εργαζομένους, η ομάδα των συντακτών και των υπολοίπων ετοιμάζεται να συγκρουστεί στα περίπτερα με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο οποίος κινείται για να βγάλει μια εφημερίδα με πρώην στελέχη της «Ελευθεροτυπίας».

Ζητούμενο, το κοινό κεντροαριστερής αντίληψης που διάβαζε «Ελευθεροτυπία» και όλοι εκείνοι που αναζητούν μια άλλη πληροφόρηση, που δεν προσφέρεται από τα «Νέα», το «Έθνος» και την «Καθημερινή». Η «Εφημερίδα των Συντακτών» θα κυκλοφορήσει μάλλον την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και εκείνη του Δελλατόλα στα μέσα του ίδιου μήνα (12 ή 14 Νοεμβρίου). Την προσπάθειά του θα συνδράμουν οι Γιάννης Παντελάκης και Γιώργος Καρελιάς. Ο χρηματοδότης δεν αναφέρεται, ενώ η θεωρία που επικρατεί είναι πως το φύλλο μπορεί να επιβιώσει, έχοντας ήδη τον υφιστάμενο μηχανισμό από το «Ποντίκι», με πωλήσεις 12.000 φύλλων.

Κάλεσμα σε τράπεζες και
κυβέρνηση για την «Ε»

Την άρση όλων των εμποδίων από τις τράπεζες για την επανεκκίνηση του σχεδίου επανέκδοσης της «Ελευθεροτυπίας» ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας με επιστολή τους σε όλα τα πολιτικά κόμματα, τις τράπεζες Alpha, Πειραιώς και Εθνική, καθώς και στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου. Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους, ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, «που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων και θα διασφαλίζει μέσα από την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας εκατοντάδες θέσεις εργασίας». Ζητούν ενεργή σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην «Ελευθεροτυπία», με τον πρώτο λόγο από τη «διοίκηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος, η οποία πρέπει να λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις δύο παραπάνω απαράβατες προϋποθέσεις (καταβολή δεδουλευμένων – αποζημιώσεων, θέσεις εργασίας)».


Σχολιάστε εδώ