Κάτω στον Πειραιά

Η άποψη αυτή προκάλεσε θυμηδία και πολλοί κατέκριναν την κ. Σταθάκη, ενώ κάποιοι είπαν πως το εκκλησάκι κτίστηκε εκεί για να ανάβουν ένα κεράκι στον Αγ. Νικόλαο όσοι πιστοί δεν μπορούν να ανέβουν στον κυρίως ναό, επειδή είναι υπερυψωμένος και έχει πολλές σκάλες. Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ του να γκρεμίσει εκκλησία. «Αν μπορώ», τόνισε χαρακτηριστικά, «να χτίσω μία εκκλησία, θα το κάνω».

// Πολλή συζήτηση έγινε στο συμβούλιο και για τον δημοτικό ραδιοσταθμό Κανάλι 1. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων στον δήμο και οι μεν υπηρετούντες στην κεντρική διοίκηση να πληρώνονται κανονικά (ακόμα και τις υπερωρίες) ενώ οι δε (οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως η ΔΗΡΑΠ) να μένουν απλήρωτοι επί 3 και 4 μήνες! Η σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μαίρη Σταθάκη ανέφερε μάλιστα ότι γίνεται διασπάθιση των χρημάτων της ΔΗΡΑΠ! Στο σημείο αυτό έξαλλος ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος είπε ότι η διαχείριση των χρημάτων της ΔΗΡΑΠ είναι υποδειγματική και όποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο να τα προσκομίσει. Την κατάσταση εκτόνωσε ο έτερος σύμβουλος της ίδιας παράταξης Γιάννης Καρδαράς, που είπε ότι η κ. Σταθάκη αναφερόταν στο παρελθόν και όχι στη σημερινή διοίκηση της ΔΗΡΑΠ, που όντως δεν έχει δώσει δικαιώματα για να ακούγονται τέτοια πράγματα. Ο δήμαρχος, που μίλησε στη συνέχεια, είπε πως η ΔΗΡΑΠ έχει πετύχει να κάνει ρεκόρ φέτος στη συγκράτηση των δαπανών. Ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι στον δήμο πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών γι’ αυτό δεν έχουν κενά στη μισθοδοσία τους, ενώ για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίζει χρήματα ο δήμος από άλλες πηγές που σήμερα, λόγω της κρίσης, έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Τόνισε δε, ότι θα μπει και οροφή στις αποδοχές των δημοσιογράφων, γιατί δεν είναι ούτε ηθικό ούτε και δίκαιο να υπάρχουν στην εποχή μας αμοιβές της τάξης των 3.000 ευρώ -και μάλιστα όχι για πλήρη ή αποκλειστική απασχόληση- τη στιγμή που άλλοι εργαζόμενοι στον δήμο, τώρα με το ενιαίο, δεν παίρνουν πάνω από 700 ευρώ τον μήνα.

// Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τα παραρτήματα του ΙΚΑ στην Καλλίπολη και το Ν. Φάληρο. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά στο Κανάλι 1, υπογραμμίζοντας ότι στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, πήρε την υπόσχεσή του ότι η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των δύο υποκαταστημάτων θα ανακληθεί αμέσως.

// Ολοήμερο ξενώνα για να βρίσκουν τροφή, στέγη, ζεστασιά, καθαρά ρούχα και τη δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο δημιουργεί ο Δήμος Πειραιά, μέσω της ΚΟΔΕΠ, δηλαδή της δημοτικής επιχείρησης που έχει την αρμοδιότητα να υλοποιεί τις κοινωνικές υποχρεώσεις του δήμου. Έτσι οποιοσδήποτε βρίσκεται στον Πειραιά, είτε είναι δημότης είτε περαστικός για οποιονδήποτε άλλον λόγο, και… ξεμείνει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κοιμηθεί στον… δρόμο ή να μείνει νηστικός ή άπλυτος, θα μπορεί να απευθύνεται στον ολοήμερο ξενώνα, όπου θα του παρέχονται όλα όσα χρειάζεται για να έχει μια καλή ποιότητα διαβίωσης και να μην υποφέρει. Παράλληλα θα λειτουργήσει και συσσίτιο για τους άπορους, όπου θα βρίσκουν ένα πιάτο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, με ψωμί, τυρί και γλυκό ή φρούτο, όσοι δεν έχουν να φάνε. Το συσσίτιο θα λειτουργεί όλες τις μέρες, συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακου και αργιών. Στα… σκαριά βρίσκεται επίσης και το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου, ενώ με ευθύνη της προέδρου της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνας Καλαγιά και με χορηγία της Vodafone ξεκίνησε ο εμβολιασμός όλων των παιδιών που ζουν στον Πειραιά και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Τους εμβολιασμούς κάνουν γιατροί από την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Τέλος, επαναλειτούργησαν τα Δημοτικά Πολυϊατρεία στην οδό Αγχιάλου και τον Άγιο Σπυρίδωνα.

// Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας και του Διαλόγου των Πολιτισμών των Λαών, πραγματοποιείται από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από τις δυο χώρες. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70) του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ώρα 7 μ.μ.

// Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνδιοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ 3Χ3. Το τουρνουά έχει προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Περάματος (Πρόνοια).

Στη διοργάνωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια 10-17 ετών, με την ομάδα σχολείου του σωματείου ή απλώς της παρέας τους.

// «Άστραψε και βρόντηξε» ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, όταν πληροφορήθηκε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης έκοψε τη γραμμή από το Μετόχι προς την Ύδρα, με τη δικαιολογία ότι η προβλήτα στο Μετόχι είναι ακατάλληλη. Ο Δημ. Κατσικάρης σε δήλωσή του εκφράζει την έκπληξη και την αγανάκτησή του γιατί, όπως παρατηρεί, δεν είναι δυνατόν μία προβλήτα που επί χρόνια χρησιμοποιείτο χωρίς κανένα πρόβλημα, φέτος ξαφνικά να κριθεί… προβληματική. Και μάλιστα σε μια εποχή που το ΥΕΝ έχει αποδρομολογήσει το Flying Cat 2, αφήνοντας την Ύδρα με ένα πλοίο τον χειμώνα! Μοναδική διέξοδος για να πάει κανείς στο νησί ήταν η παραλία της Ερμιονίδας, όπου βρίσκεται το Μετόχι, απ’ όπου ένα πλοίο μεταφέρει με συχνά δρομολόγια τον κόσμο. Τώρα «κόπηκε» κι αυτή η γραμμή και η Ύδρα απομονώθηκε πλήρως. Ο Δ. Κατσικάρης κάνει λόγο για πρωτοφανή, ανάλγητη και εχθρική προς την Ύδρα πράξη.

// Εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής και χρηματοδοτούνται άλλα δύο έργα που απευθύνονται στα μικρά αλλά και τα… μεγάλα παιδιά του Πειραιά. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του κτίσματος του παλαιού εργοστασίου Δηλαβέρη σε βρεφονηπιακό σταθμό, με τον ανάλογο ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου και την ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στη γωνία Γεωργίου και Βούλγαρη, προκειμένου να λειτουργήσει ως ΚΑΠΗ.

// Απόλυτη επιτυχία σημειώνουν οι εκδηλώσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου, στο πλαίσιο της έκθεσης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά. Πριν μια εβδομάδα στο κτίριο αυτό μίλησε για τη σημασία και την ιστορική αξία των πολέμων αυτών ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος. Τους επισκέπτες αφήνει έκπληκτους το κτίριο. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα αρχιτεκτονικής και πολιτισμού. Ήταν απόλυτα σωστή η απόφαση του δημάρχου να «ανοίξει» το εξαιρετικό αυτό κτίριο στον κόσμο, με την ευκαιρία της διοργάνωσης εκθέσεων.

// Η δημιουργία κοινών κλιμακίων, αποτελούμενων από δημοτικούς αστυνομικούς και άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, με στόχο την ομαλή λειτουργία της πόλης αποφασίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Κορυδαλλού Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, αρμόδιου για τη Δημοτική Αστυνομία, και του μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος του δήμου Μιχάλη Ευθυμιάδη με τον κ. Χαράκο και τον κ. Παγουρτζή, διοικητή και υποδιοικητή αντίστοιχα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Τα κοινά κλιμάκια θα λειτουργήσουν αμέσως με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου και την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασφάλιση της τάξης και στην προστασία των πολιτών στα υπαίθρια παζάρια στη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών, ενώ τονίστηκε χαρακτηριστικά και από τις δυο πλευρές ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν κομματικό σχηματισμό, ομάδα ή άτομο να κάνει τον… αστυφύλακα.

// Την έντονη διαμαρτυρία τους προς τον Δήμο Περιστερίου εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής Ευαγγελιστρίας, γιατί δόθηκε άδεια σε επιχειρηματία να διαμορφώσει το τετραώροφο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Ραβινέ 72 σε ξενοδοχείο «ημιδιαμονής», δηλαδή προσωρινής συνεύρεσης ζευγαριών. Οι κάτοικοι με έγγραφό τους προς τον δήμο αναφέρουν ότι είναι αντίθετοι στην ύπαρξη μιας τέτοιας επιχείρησης δίπλα στα σπίτια τους και στους χώρους που παίζουν τα παιδιά τους και ζητούν την παρέμβαση του δημάρχου για να αποφευχθεί η υποβάθμιση της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ