Η σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου χειρίστηκε το CD με τη λίστα των 1.991

Μια και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει προφανώς πάθει αμνησία και δεν θυμάται σε ποιον έδωσε το περιβόητο CD με τη Λίστα Φαλτσιάνι, που το έστειλε την άνοιξη του 2010 μέσω της πρεσβείας μας στο Παρίσι η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, ή πού το… άφησε, μήπως πρέπει… να ρωτήσει τη σύμβουλό του, που ήταν πάντα το δεξί του χέρι, την κυρία Σοφία Ρίτσου;

Γιατί πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι η σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου χειρίστηκε το περιβόητο CD, δεδομένου ότι, όπως λένε εκείνοι που τη γνωρίζουν, η κυρία Ρίτσου παίζει στα δάχτυλα την πληροφορική.

Η κυρία Σοφία Ρίτσου είναι ο άνθρωπος του Παπακωνσταντίνου. Όταν μετακόμισε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την πήρε μαζί του, ως άτυπη σύμβουλό του. Και, για να την εξασφαλίσει (από πλευράς αποδοχών), την έβαλε στο Πράσινο Ταμείο.

Όταν μετά τις εκλογές του Μαΐου ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν εξελέγη, η κυρία Ρίτσου παρέμεινε στο ΥΠΕΚΑ για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια βρίσκεται ξαφνικά στο γραφείο του Στουρνάρα σε ρόλο αποφασιστικό!

Και αυτό ενισχύεται από πληροφορίες ότι η κυρία Ρίτσου ήταν αυτή που προχώρησε τις συγχωνεύσεις των εφοριών.

Επειδή επιμένουν οι πηγές μας ότι η κυρία σύμβουλος χειρίστηκε το CD με τους 1.991, το άνοιξε και το διακίνησε στη συνέχεια, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ερευνά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, θα πρέπει να την καλέσει για να πει τα όσα γνωρίζει. Και πρέπει να γνωρίζει πάρα πολλά. Όπως επίσης θα πρέπει να κληθεί και από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, που διεξάγει τη δικαστική διερεύνηση για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών.


Σχολιάστε εδώ