Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΡΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΧΛΙΔΗΣ» ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Επέστρεψε στην Ελλάδα χωρίς βέβαια να έχει εξασφαλίσει τίποτε, παρά μόνο ωραία λόγια. Και δήλωσε με έμφαση ότι διαπίστωσε μεταστροφή του κλίματος στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδος. Προσέφερε τα πάντα. Υποσχέθηκε παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, έστω κι αν εξοντωθεί όλος ο ελληνικός λαός, και δέσμευση ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της, θα τηρήσει όλους τους όρους των δύο Μνημονίων και του τρίτου που περιμένουμε σύντομα. Και, φυσικά, με νέες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, παρά τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του κ. Σαμαρά ότι τα επώδυνα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν εντός των ημερών στη Βουλή θα είναι τα τελευταία. Ίσως να εννοεί τα τελευταία που θα λάβει η παρούσα κυβέρνηση.

Τ ρέχει πίσω από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, η οποία θα εξανεμιστεί, με ένα απειροελάχιστο ποσόν που θα περισσέψει για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ουσιαστικά ο κ. Σαμαράς προσέφερε πολλά και δεν εισέπραξε τίποτα από τη Σύνοδο Κορυφής. Με αυτά που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς στους δανειστές και εταίρους μας, δηλαδή στην «τρόικα», ουσιαστικά η Ελλάδα παραχώρησε όχι μόνο τη δημοσιονομική διαχείριση αλλά και ένα κομμάτι των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στους δανειστές της. Βέβαια, οι δεσμεύσεις στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είναι έργο της παρούσης κυβέρνησης. Είναι έργο και των δύο προκατόχων κυβερνήσεων και των δύο πολιτικών, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, που χειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας μας. Και η χειρότερη δέσμευση που υπάρχει είναι η αναιδής αξίωση της «τρόικας» να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός, στον οποίο θα δεσμεύονται τα φορολογικά μας έσοδα για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων στους τοκογλύφους δανειστές μας. Και ό,τι περισσεύει θα διατίθεται για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και για την κάλυψη των άλλων αναγκών του ελληνικού κράτους. Να γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για μετατροπή της Ελλάδος σε αποικία.

Εάν εφαρμοστεί αυτή η δέσμευση που προβλέπεται στο δεύτερο Μνημόνιο, τότε το Ειδικό Ταμείο θα μας θυμίζει τη συμπεριφορά των αποικιακών δυνάμεων κατά τον προηγούμενο αιώνα, δηλαδή της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου κ.λπ. Όλα αυτά εξηγούν κατά την άποψή μας τις απαιτήσεις της «τρόικας» για συρρίκνωση του ελληνικού κράτους, για να μην πούμε για διάλυσή του, για συντάξεις επαιτείας, για απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για εξαφάνιση όλων των κοινωνικών παροχών και επιδομάτων. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταληστεύεται από την εφορία, να υποσιτίζεται και να δουλεύει για τους τοκογλύφους νεοαποικιοκράτες. Δηλαδή, μια κατάσταση αποικίας, την οποία όμως ευλόγησε και νομιμοποίησε ο κ. πρωθυπουργός. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απένειμε και εύσημα στον συνεταίρο του, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μόνο και μόνο επειδή τον στηρίζει στην πρωθυπουργία. Καθ’ όσον αφορά την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και τις θυσίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προσπαθεί να οικοδομήσει στην Ελλάδα εργασιακό Μεσαίωνα, για να βρούνε έτοιμο έδαφος οι μελλοντικοί εποικιστές της ελληνικής γης, που φυσικά θα ονομαστούν επενδυτές. Έτσι, όλα είναι προγραμματισμένα για να μετατραπεί η Ελλάδα σε θέρετρο για αυτούς που ανήκουν στο «λόμπι της χλιδής» και σε φέρετρο για τον έλληνα εργαζόμενο. Κι όμως, ο τωρινός κυβερνητικός συνασπισμός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και καμαρώνει όταν οι δανειστές μας της «τρόικας» εγκωμιάζουν την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δείχνει αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα. Και κανένας δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τους στόχους αυτών των δεσμεύσεων. Και συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι τάχα όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού. Κι όμως, οι πολιτικοί μας, αντί να είναι συνετοί, κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν όσο είναι δυνατόν τα προνόμια που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους. Ο κ. Σαμαράς σκέπτεται μόνο πώς θα ξεζουμίσει τον έλληνα εργαζόμενο και αδιαφορεί παντελώς γι’ αυτούς που πλούτισαν παράνομα και το σύστημα τους καλύπτει. Αντί να φορολογήσει με έκτακτες εισφορές αυτούς που αποδυνάμωσαν την ελληνική οικονομία, φυγαδεύοντας τον πλούτο τους στις ξένες τράπεζες, αδιαφορεί για όλα αυτά και τηρεί σιγή ιχθύος. Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει αν θα τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην απόκρυψη των διαφόρων καταλόγων που περιέχουν τα ονόματα όλων αυτών των παραβατών. Για το θέμα αυτό όμως, καθώς και για πολλά άλλα θέματα, όπως, για παράδειγμα, για τα μέτρα που ζητούσε η «τρόικα» και για τις αναιδείς απαιτήσεις της, ο κ. Σαμαράς απαξιώνει να πάρει θέση. Εκεί που είναι ολόθερμος υποστηρικτής είναι μόνο στο θέμα της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα οδηγούν σε έντονο προβληματισμό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και γενικά του ελληνικού λαού. Θα καταντήσουμε τελικά να τρέχουμε πίσω από κάθε Μνημόνιο και από κάθε δέσμη μέτρων της «τρόικας». Κάθε δόση και νέα μέτρα. Και αυτό το ξέρει ο κ. Σαμαράς και έχει συμφωνήσει και ο κ. Βενιζέλος. Μόνο για τον κ. Κουβέλη έχουμε κάποιες αμφιβολίες ότι διαφωνεί με αυτήν τη γραμμή. Κάποιον βουλευτή της ΝΔ που τόλμησε να δηλώσει ότι διαφωνεί με τα μέτρα έσπευσε αμέσως ο πρωθυπουργός μας να τον διαγράψει από το κόμμα του.

Ο πρωθυπουργός μας έχει υποσχεθεί ότι αυτά τα μέτρα για τα 13,5 δισ. θα είναι τα τελευταία. Οι εφημερίδες της Δευτέρας 22-10 γράφουν ότι η «τρόικα» θα απαιτήσει και πρόσθετα μέτρα, ύψους 5 δισ. ευρώ, για να καλυφθεί το έλλειμμα που θα παρουσιάσει ο φετινός προϋπολογισμός σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα. Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το 2013, με την εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων που θα εφαρμοστούν για να πάρουμε τη δόση μας, η ύφεση θα βαθύνει, τότε θα απαιτηθεί η εφαρμογή και άλλων μέτρων. Κάθε δόση και καημός, και λήψη αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό θα είναι το μέλλον της Ελλάδος δυστυχώς, μέχρις ότου φτάσουμε στο επιθυμητό για τη Μέρκελ και τους συμμάχους της σημείο.

Με άλλα λόγια, οι συνταξιούχοι θα φτάσουν σε συντάξεις επαιτείας και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα (και 11 ώρες ανάπαυση) με πενιχρές αποδοχές, που θα επαρκούν μόνο για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών. Τότε θα λάβει σάρκα και οστά το όραμα του κ. Σαμαρά για επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι φτηνές εργατικές χείρες, η φορολογική ασυδοσία των ξένων επενδυτών, η κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η ανυπαρξία κρατικού ελέγχου σε κάθε είδος επιχειρηματικής δραστηριότητας, η εκμετάλλευση των καταναλωτών και οι διαδικασίες-εξπρές για την ίδρυση επιχειρήσεων ασφαλώς θα αποτελέσουν ισχυρά κίνητρα για την εδώ εγκατάσταση κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Έτσι βεβαίως θα μειωθεί δραστικά και η ανεργία, με τους εργαζομένους να καταντήσουν να είναι σαν αυτούς του 19ου αιώνα. Και τότε ο ελληνικός λαός δεν θα μπορεί να αντιδράσει καθόλου, καθώς μια μεγάλη μερίδα των κατοικούντων στην Ελλάδα θα είναι αλλοδαποί εργαζόμενοι. Που, φυσικά, δεν πρόκειται ποτέ να αισθανθούν αλληλεγγύη και να πονέσουν για τα όσα θα υποφέρουν οι Έλληνες. Και σήμερα ακόμη οι μετανάστες είναι που φυγαδεύουν αρκετές χιλιάδες ευρώ έκαστος και έτσι εξαντλούν τη δυναμικότητα και τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι χωρίς σημασία το ότι τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν επιτροχάδην από τη Βουλή μέσα στις μέρες αυτές προκάλεσαν την άνοδο του Χρηματιστηρίου Αξιών της Αθήνας. Οι αγορές έχουν οσφρανθεί πού οδηγείται η ελληνική οικονομία από τη συμπεριφορά της «τρόικας» και των λοιπών εταίρων μας.

Και γι’ αυτό θα βλέπουμε τον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ανεβαίνει, καθώς οι αγορές θα οσφραίνονται και τη συνέχιση των μέτρων στον φορολογικό και στον εργασιακό τομέα.

Οι παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίχτηκε ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους μαρτυρούν ότι στην εφαρμογή του θα τιναχτεί στον αέρα. Και τούτο γιατί η μετά φανών και λαμπάδων αναμενόμενη δόση του δανείου θα εξανεμιστεί και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει παρά ελάχιστα τον προϋπολογισμό. Επομένως, στα μέσα του 2013 θα έχουμε και άλλη δέσμη μέτρων, κύριε πρωθυπουργέ, για να καλυφθούν οι ανοησίες των «τροϊκανών» και η υπέρμετρη αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα.

Πάντως, η περίεργη συμπεριφορά της «τρόικας» πρέπει να προβληματίσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες και κυρίως τα μέλη της ελληνικής Βουλής, που θα κληθούν εντός των ημερών να εγκρίνουν μέτρα που οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο. Οι έλληνες βουλευτές (και κυρίως οι νέοι βουλευτές στο αξίωμα και στην ηλικία) πρέπει να θέσουν το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού και του προσωπικού τους, καθώς η ψήφος τους θα έχει πραγματικά μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας μας. Να μη φοβηθούν διαγραφή από τα κόμματά τους. Γιατί αυτό θα είναι τίτλος τιμής γι’ αυτούς. Επιτέλους, ας φτάσουμε στην αφετηρία της εξυγίανσης και της ανανέωσης του πολιτικού μας συστήματος.


Σχολιάστε εδώ