επί του πιεστηρίου

Σπατάλησε τζάμπα τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση, συζητώντας με την «τρόικα» και… ικετεύοντάς τη να χαλαρώσει τη θηλιά. Λάθος, μέγα λάθος. Χάθηκε ο αέρας που έχει κάθε κυβέρνηση. Οι 100 πρώτες μέρες. Που είχε νωπή την εντολή και μπορούσε να επιβάλει κάποιους όρους, που δύσκολα η άλλη πλευρά θα έλεγε όχι. Και να απαιτήσει η συμφωνία να κλείσει μέσα σʼ έναν μήνα. Χάθηκε ο αέρας και η «τρόικα» αυτό εκμεταλλεύεται και δεν βάζει νερό στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της.

Έβλεπα τον κ. Πάγκαλο στη ΝΕΤ πάλι να κουνάει το δάχτυλο στον κόσμο. Ότι αυτός φταίει που φτάσαμε εδώ. Και ότι άλλο λαοί πεινάνε, ζουν χειρότερα από τους Έλληνες. Όπως οι Γερμανοί, κυρ Θόδωρε. Εκεί το επίδομα για κάθε παιδί είναι 189 ευρώ τον μήνα. Εδώ είναι ψίχουλα, μόλις 13 ευρώ τον μήνα. Εκεί, κυρ Πάγκαλε, το παιδί δεν πληρώνει τίποτε σε φαρμακείο, σε γιατρούς, σε νοσοκομεία. Όλα είναι δωρεάν. Εδώ πού τέτοια τύχη…

Προτιμούμε κ. Ν. Μιχαλολιάκο, γραμματέα της Χρυσής Αυγής, τα χέρια να έχουν κλέψει παρά να έχουν σκοτώσει, να έχουν βασανίσει, να είναι βαμμένα με αίμα, να έχουν χτίσει Νταχάου και Άουσβιτς, να έχουν κάψει χωριά, να έχουν στήσει στο απόσπασμα παιδιά αμούστακα.

Συνωστισμός μεγάλος στην παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου με τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;». Κατάμεστη η αίθουσα της παλαιάς Βουλής. Γεμάτος ο έξω χώρος. Πολλές και σημαντικές παρουσίες, που σηματοδοτούσαν πολλά. Όπως του Μανώλη Γλέζου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένου. Το βιβλίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κάθε Έλληνας πρέπει να το διαβάσει. Θα μάθει πάρα πολλά.


Σχολιάστε εδώ