Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Την ώρα που ακόμα και μεγάλοι ξένοι οίκοι αρχίζουν να «αλλάζουν» ρότα και να μιλούν για την ελληνική οικονομία και αγορά σε βάθος χρόνου, και πάντως χωρίς πια αναφορές στην περίπτωση χρεοκοπίας, κατάρρευσης ή εξόδου της χώρας από το ευρώ, την ώρα που ακόμα και εφημερίδες που σπανίως γράφουν κάτι θετικό για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η «Wall Street Journal», τώρα μιλούν για επιστροφή χρημάτων στη χώρα μας και για επενδυτικές ευκαιρίες (!), την ίδια ώρα συνεχίζεται η «αιμορραγία» στο ΧΑ από μετοχές και εταιρείες-πρωταγωνιστές. Αυτήν τη φορά είναι η Elbisco που ανακοίνωσε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αγορά των μετοχών μειοψηφίας ορίστηκε στην τιμή των 0,065 ευρώ ανά μετοχή.

• Την ίδια στιγμή από το κυβερνητικό στρατόπεδο τονίζεται πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τέσσερις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις των ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ.

• Ξεπέρασε το 10% (για την ακρίβεια ανέρχεται στο 10,0165%) το ποσοστό της ΕΥΔΑΠ που κατέχει πλέον η -κινητικότατη εσχάτως- Τράπεζα Πειραιώς.

• Σαράντης: Το χαρτί βρέθηκε στο επίκεντρο του τελευταίου σημειώματος της IBG, που πάντως υποβάθμισε τη σύστασή της σε «διακράτηση» («hold»), ενώ παράλληλα υποβάθμισε και την τιμή-στόχο στα 2,80 ευρώ.

• Στον αντίποδα, στα 11, από 8,50 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Folli Follie Group η Πειραιώς Sec στην τελευταία σχετική έκθεσή της.


Σχολιάστε εδώ