Απόφαση για 80 με 90 απολύσεις στον ΔΟΛ!

Η απόφαση για απολύσεις έρχεται έπειτα από περικοπές στους μισθούς, από 20% μέχρι 40% ανάλογα με το ύψος του μισθού, που έγιναν πριν από λίγους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις εργασίας, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Τώρα εκείνη η συμφωνία αναιρείται, λένε, με την ξαφνική απόφαση για απολύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή γραμμής οφείλεται σε απαίτηση τραπεζών που πρόκειται να χορηγήσουν δάνειο στον ΔΟΛ με το σκεπτικό ότι οι απολύσεις είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, η φημολογία που ήθελε τον Οργανισμό να προσφεύγει στο άρθρο 99 διαψεύστηκε από τα στελέχη του ΔΟΛ. «Μέχρι τον Δεκέμβριο είναι όλα πληρωμένα στον ΔΟΛ», είναι η απάντηση που δίνεται στους προμηθευτές. Η εταιρεία όμως αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ζήτησαν δάνειο από τράπεζες.

Στον ΔΟΛ προβλέπεται η συγχώνευση των σάιτ, των «Νέων» και του «Βήματος», ενώ τα ένθετα περιοδικά που διασώζονται είναι το «ΒΗΜΑgazino» και το «Βήμα Gourmet».

Προβλήματα έχει και ο Πήγασος. Ο Φώτης Μπόμπολας εξετάζει το ενδεχόμενο της συγχώνευσης, ενώ ο πατέρας του Γιώργος δείχνει να αναζητάει αγοραστή για το Συγκρότημα.


Σχολιάστε εδώ