Ανασύνταξη για τον ΠΑΟ και ενίσχυση

Η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό δημιούργησε τις πρώτες γκρίνιες από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» για την πολιτική που ακολούθησαν οι κυπελλούχοι στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους οι «πράσινοι» παρουσίασαν κάποιες χτυπητές αδυναμίες, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης θεωρεί απόλυτα φυσιολογική την εικόνα, επειδή, όπως λέει, «είμαστε νέα ομάδα και ελάχιστοι παίκτες μας γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες τέτοιων ντέρμπι», ενώ δεσμεύτηκε για τη βελτίωση στην πορεία της σεζόν.

Ο Πεδουλάκης, πάντως, ζήτησε την ενίσχυση του ρόστερ μέσα από την αντικατάσταση του Άρμστρονγκ, ο οποίος δείχνει να μην ταιριάζει με τη φιλοσοφία και κυρίως με τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός είναι παίκτης ειδικών καθηκόντων, αλλά στο «τριφύλλι» ψάχνουν έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Ειδικά από τη στιγμή που και ο Κίτσεν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής στον νέο ρόλο του.

Στις σκέψεις του Πεδουλάκη είναι η αντικατάσταση του Άρμστρονγκ από έναν περιφερειακό παίκτη, καθώς ο Στεφάν Λάσμε μπορεί να καλύψει το κενό που υπήρχε κάτω από τα καλάθια. Ένας γκαρντ θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε πολλά επίπεδα. Αρχικά θα καλύψει τα σκαμπανεβάσματα του Ούκιτς, ο οποίος χάνεται σε κάποια σημεία του αγώνα. Επίσης, θα βοηθήσει τον Διαμαντίδη, ο οποίος κινδυνεύει να σκάσει πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπαιξε 38 λεπτά στο ντέρμπι, ενώ ο μέσος όρος του στα πέντε πρώτα επίσημα ματς της σεζόν ξεπερνάει τα 31 λεπτά. Γι’ αυτό ο Πεδουλάκης εισηγήθηκε την απόκτηση ενός περιφερειακού, που θα βελτιώσει και τη δημιουργία και το σκοράρισμα από την περιφέρεια, καθώς κόντρα στον Ολυμπιακό οι «πράσινοι» πλήρωσαν, μεταξύ άλλων, και την αστοχία τους στα μακρινά σουτ, αν και τα περισσότερα απ’ αυτά βγήκαν ελεύθερα.


Σχολιάστε εδώ