Άλλα κόλπα με τις αντλίες

(Αλήθεια, οι εταιρείες εμπορίας, ως συνυπεύθυνες κατά τον νόμο για την ποσότητα και την ποιότητα των καυσίμων στα πρατήρια με τα σήματά τους, δεν θα έπρεπε να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τους απατεώνες-συνεργάτες τους;)

Πρόσφατα, για παράδειγμα, εντοπίσθηκαν τσιπάκια υψηλής τεχνολογίας σε πρατήριο ιδιοκτησίας μεγάλης εταιρείας καυσίμων, το οποίο είχε μισθωθεί σε πρατηριούχο, παρότι βρισκόταν ακριβώς μπροστά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε μεγάλο οδικό άξονα. Το πρατήριο έκλεισε για έξι μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Όλα καλά, λοιπόν; Μπαίνει το νερό στο αυλάκι; Θα σταματήσουν να μας κλέβουν στα πρατήρια; Δυστυχώς, όχι. Όπως πληροφορείται η στήλη, τα πρατήρια που επηρεάζουν τις αντλίες τους χωρίς να χρησιμοποιούν πρόσθετους μηχανισμούς (όπως τα τσιπάκια στο πρατήριο που αναφέραμε), εξακολουθούν να κλέβουν ξεδιάντροπα και ανεξέλεγκτα. Πολλά, μάλιστα, πουλάνε σε τόσο χαμηλές τιμές, που θα έλεγε κανείς ότι είναι… διυλιστήρια και όχι πρατήρια λιανικής, με αποτέλεσμα να μαζεύουν πλήθη οδηγών, οι οποίοι νομίζουν ότι αγοράζουν φθηνά καύσιμα, χωρίς να γνωρίζουν ότι εξαπατώνται.

Επιπλέον, η στήλη πληροφορείται ότι ένας από τους πλέον επιτήδειους απατεώνες της αγοράς καυσίμων υπερηφανεύεται ότι έχει ανακαλύψει νέο σύστημα καταδολίευσης, το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπισθεί σε έλεγχο. Ποιος είπε ότι σε αυτήν τη χώρα λείπει η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα; Όταν πρόκειται να εξαπατήσουν και να κλέψουν, οι επιχειρηματίες μας είναι πιο εφευρετικοί και από τον μακαρίτη Στιβ Τζομπς της Apple…


Σχολιάστε εδώ