1.030 ευρώ έβαλε ο καθένας για να βγάλουν την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Πρόκειται για εφημερίδα που θα κινείται στον προοδευτικό χώρο, θα είναι πολυφωνική και θα ενσαρκώνει ό,τι καλό, σοβαρό και ελπιδοφόρο για την ελληνική κοινωνία δημιούργησε η πάλαι ποτέ «Ελευθεροτυπία», στην καλή εποχή της, με εμμονή στην είδηση και την ανάλυση, μακριά από κομματικές και επιχειρηματικές εξαρτήσεις… Τουλάχιστον αυτό διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση τα στελέχη της, που μαζί με 100 περίπου εργαζομένους της παλιάς «Ελευθεροτυπίας» προχώρησαν στο εγχείρημα να δημιουργήσουν μια συνεργατική-συνεταιριστική εφημερίδα, βάζοντας ο καθένας πραγματικά τον οβολό του, 1.030 ευρώ! Τα γραφεία της εφημερίδας ήδη λειτουργούν στην οδό Κολοκοτρώνη 8, στο κτίριο όπου επί Κίτσου Τεγόπουλου στεγάστηκε η «Ελευθεροτυπία».

Διευθυντής είναι ο Νικόλαος Βουλέλης, πρώην διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και συντάκτης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (διεθνή θέματα). Διευθυντής Σύνταξης είναι ο Σταμάτης Νικολόπουλος και επικεφαλής του Πολιτικού ο Γιάν. Σμυρλάκης. Σύμβουλος έκδοσης ο καθηγητής Κων. Τσουκαλάς, που έχει αναλάβει ειδικότερα την επαφή με έλληνες και ξένους διανοητές και με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το εγχείρημα στηρίζουν με άρθρα τους και ρεπορτάζ ιστορικά πρόσωπα και στελέχη της παλιάς «Ελευθεροτυπίας», πάντα δρώντα, όπως ο Γ. Βότσης, ο Ν. Κιάος, ο Αρ. Μανωλάκος, ο Κ. Τσουπαρόπουλος, ο Γ. Μέρμηγκας, ο Δ. Γκιώνης, ο Π. Μανταίος, ο Ν. Γερακάρης, ο Μ. Καϊταντζίδης, η Αστέρω Χριστοδουλίδου, ο Ν. Βαρδιάμπασης, η Ντόρα Νταϊλιάνα κ.ά.

Απαραίτητα «συνθετικά» της έκδοσης ο Ιός (Ψαρράς – Άντα Ψαρρά – Κωστόπουλος), ο Γ. Αυγερόπουλος («Εξάντας»), ο Γιάν. Χάρης, ο Γιάν. Ξανθούλης και οπωσδήποτε ο Γιάν. Καλαϊτζής.

Ανοιχτό για την εφημερίδα μένει το θέμα της εκτύπωσης, μια και γίνονται συζητήσεις τόσο με την Ίριδα των ΔΟΛ, Πήγασου όσο και με το τυπογραφείο της «Καθημερινής». Παράλληλα με την έκδοση του ημερήσιου φύλλου, η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει στόχο να βγάλει στον αέρα αυτόνομη ιντερνετική ιστοσελίδα, ενώ, πάντα κατά πληροφορίες, υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη της ύλης της εφημερίδας σε νέες πλατφόρμες, όπως το iPad και τα κινητά τηλέφωνα.


Σχολιάστε εδώ