ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΤΟΥ ΠΑΟ!

«Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς», έλεγαν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. «Ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς», απαντούσαν οι φανατικοί υποστηρικτές του Ντούντα και έδιναν στους δύο κουμπάρους θέμα για συζήτηση.

Από το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, τα δεδομένα άλλαξαν. Η ομάδα του Πειραιά διασύρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές με 98-72 και πίκρανε τον κόσμο της, ενώ πρόσφερε μια ισχυρή ένεση ηθικού στον Παναθηναϊκό.

«Μπορούμε να τους αποτελειώσουμε», υποστηρίζουν στο «τριφύλλι» και προσπαθούν να βάλουν τους νέους παίκτες στην ψυχολογία των ντέρμπι. Οι περισσότεροι «πράσινοι», άλλωστε, θα πάρουν πρώτη φορά γεύση από τη «μητέρα των μαχών» και η ψυχολογική προετοιμασία μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο. Ειδικά μετά το κάζο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ σαν πληγωμένο θηρίο.

Η Εφές σκότωσε τους «ερυθρόλευκους» με βομβαρδισμό τριπόντων στην πρώτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός είχε εμφανίσει δείγματα λανθασμένης αμυντικής τακτικής στην περιφέρεια από τα φιλικά του καλοκαιριού και αποδείχτηκε πως ακόμα παραμένουν άλυτα τα προβλήματα. Εκεί θα επιδιώξει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός, αν και στα πρώτα επίσημα ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης παίζει κυρίως με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος μοιάζει ασταμάτητος.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την αφύπνιση των ψηλών, καθώς έως τώρα οι Άντιτς, Χάινς, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ κινούνται σε ρηχά νερά, και κόντρα στο δίδυμο των Πάγκο, Σχορτσιανίτη ασφαλώς θα αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες. Αν βρουν απαντήσεις οι ψηλοί της πειραϊκής ομάδας, το ματς μπορεί να εξελιχθεί σε ντέρμπι.

Το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι αναμφίβολα ο Στράτος Περπέρογλου. Ο διεθνής φόργουορντ επιστρέφει για πρώτη φορά στο κλειστό του ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και οι φίλοι του «τριφυλλιού» θα ξεθάψουν πανό και συνθήματα που χρησιμοποίησαν πριν από δύο χρόνια για τον Βασίλη Σπανούλη.


Σχολιάστε εδώ