Συσπειρώνει η «Κίνηση Πράττω» πολλούς πρώην απʼ όλα τα κόμματα!

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες συγκρότησαν μια μορφή σωματείου, με γενικό γραμματέα και διοικητικό συμβούλιο και με την ονομασία ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ: ΠΡΑΤΤΩ, ενώ ήδη υπάρχουν πολλές αιτήσεις για ίδρυση παραρτημάτων και οργανώσεων και από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και από όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της επαρχίας. Το υπό διαμόρφωση σχήμα δίνει μεγάλη έμφαση στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και στον πατριωτικό χαρακτήρα της κίνησης, καθώς εκτιμά πως σε αυτούς τους τομείς υπάρχουν κενά από την Αριστερά (πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν πως είναι ο προνομιακός χώρος για συνεργασία και συμπόρευση), ενώ ταυτόχρονα στα ζητήματα αυτά βρίσκουν ζωτικό χώρο οι δυνάμεις της Δεξιάς. Έμφαση δίνεται και στον πλατύ δημοκρατικό χαρακτήρα της κίνησης, που θα επιτρέπει ευρύτερες συσπειρώσεις και προσεγγίσεις με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που κινούνται στο φάσμα της δημοκρατικής νομιμότητας και του κοινοβουλευτισμού.

Στις στοχεύσεις τού υπό διαμόρφωση φορέα είναι να παίξει καταλυτικό ρόλο στον διάλογο που αναπτύσσεται αλλά και στις προσεγγίσεις με τον χώρο της Αριστεράς και με τον ευρύτερο αντιμνημονιακό δημοκρατικό χώρο.

Στην κίνηση συμμετέχουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαφωνούντες με τη νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ, πρώην στελέχη του ΔΗΚΚΙ και του Άρματος Πολιτών, εκπρόσωποι καταναλωτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων και άλλοι, ενώ τις επόμενες ημέρες αρχίζουν περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Γενικός γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο αναδείχτηκε ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υποψήφιος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Μηλιαράκης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος (ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), ο στρατηγός Νίκος Τόσκας, ο Δημήτρης Καραμήτσος (από το Λαϊκό Κίνημα), ο Γιώργος Παπασίμος (πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΚΙ), ο Άρης Χατζησαββίδης (από την Κίνηση της Νέας Ιωνίας), ο Θανάσης Σταματούκος, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλλος κ.ά.


Σχολιάστε εδώ