στα ενδότερα των ομάδων

• Το έστειλε το μήνυμά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στους παίκτες του Ολυμπιακού και στον Λεονάρντο Ζαρντίμ αλλά και σε όσους ονειρεύονται να δουν με άλλη φανέλα κάποιον από τους παίκτες που διανύουν την τελευταία σεζόν του συμβολαίου τους. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε ανοιχτά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στα συμβόλαια που λήγουν.

• Τον έχουν ενοχλήσει τον Μαρινάκη τα σενάρια που εμφανίζουν τον νέο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, έτοιμο να κυνηγήσει έναν εκ των Τζιμπούρ, Χολέμπας και Τοροσίδη. Ήθελε, λοιπόν, ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι μόνο αν θελήσει εκείνος μπορεί να πάρει κάποια ελληνική ομάδα παίκτη του Ολυμπιακού.

• Έχει αξία, πάντως, η στάση του Μαρινάκη, διότι για πρώτη φορά δείχνει να υπολογίζει τον ανταγωνισμό εντός συνόρων. Μέχρι τη δημόσια εμφάνιση του Σαββίδη, ο Μαρινάκης έπαιζε μόνος του και είχε το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες και όχι μόνο.

• Βρέθηκε, όμως, ένας παράγοντας που μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής αγοράς. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται πως μπορούν να ποντάρουν και αλλού, ενώ οι παράγοντες των άλλων ομάδων ευελπιστούν σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις μεταγραφές.

• Όσο έπαιζε μόνος του ο Μαρινάκης, οι τιμές των ποδοσφαιριστών έπεφταν αρκετά κάτω από τις απαιτήσεις των ομάδων τους. Με τον Σαββίδη στο προσκήνιο, όμως, κάποιοι αισιοδοξούν ότι μπορούν να προκαλέσουν πλειστηριασμό και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

• Τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό εάν μπουν στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Βιντιάδης και οι συμπαίκτες του. Σε βάθος χρόνου, βέβαια, διότι τον Ιανουάριο θα ισχύσει για την Ένωση η απαγόρευση μεταγραφών, που θα περιορίσει σημαντικά το πεδίο δράσης του νεαρού εφοπλιστή.

• Όχι πως ο Βιντιάδης θα αρχίσει να ξοδεύει χρήματα σε μεταγραφές. Αλλά σίγουρα οι «κιτρινόμαυροι» θα διεκδικήσουν τρία-τέσσερα αξιόλογα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν προοπτικές καριέρας και μπορούν να φύγουν αργότερα για το εξωτερικό και να αποφέρουν σημαντικά ποσά από την πώλησή τους.

• Την τελευταία διετία όλα τα ταλέντα κατέληγαν στον Ολυμπιακό ή παρέμεναν στις ομάδες τους έως ότου αποφάσιζε ο Μαρινάκης την απόκτησή τους. Αλλά με την εμφάνιση του Σαββίδη και την επικείμενη εμπλοκή του Βιντιάδη ανατρέπονται όλες οι μέχρι σήμερα ισορροπίες.

• Είναι φυσιολογική, λοιπόν, η επιθυμία των «ερυθρολεύκων» να πάρουν τα μέτρα τους και να στείλουν ένα μήνυμα ισχύος. Έστω κι αν η φετινή προσέγγιση στο θέμα των συμβολαίων είναι εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη της προηγούμενης περιόδου.

• Διότι και πέρσι σερνόταν το θέμα με τις ανανεώσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο. Μόνο τότε αποφάσισε και έκοψε ο Μαρινάκης τη ροή της πληροφόρησης, με την ανακοίνωση στους παίκτες ότι «παγώνουν όλες οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις έως τον Μάιο».

• Ήταν η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τη λευκή ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο κόντρα στη Δόξα, που άφησε την ομάδα του Πειραιά πέντε πόντους πίσω από τον τότε πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, σε μια προσπάθεια του Μαρινάκη να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες, ώστε να κάνουν την αντεπίθεσή τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση την υπογραφή νέων συμβολαίων.

• Τα καμώματα των Κουίνσι και Σισοκό φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Γκανέζος, βέβαια, περιόρισε τα νυχτοπερπατήματά του, αλλά ακόμα η απόδοσή του παραμένει σε ρηχά νερά.

• Όσο για τον Ιβοριανό, η καθυστέρηση στην επιστροφή του προκάλεσε τις πρώτες γκρίνιες αλλά και τις συγκρίσεις με τον απόλυτα συνεπή Μπαρμπαρούση, ο οποίος επιστρέφει στην ώρα του, όποτε έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Σισοκό είναι επιλογή του Φερέιρα, ενώ ο νεαρός ομογενής χρεώνεται στον Γιάννη Σαμαρά.

• Οι διαρροές από την Παιανία προαναγγέλλουν άλλη μία αποπομπή έπειτα από εκείνη του Κώστα Κατσουράνη. Γίνεται λόγος για διαζύγιο των «πρασίνων» με τον Κώστα Ελευθεράκη, αν και στην αρχή της προετοιμασίας το «ελάφι» διατηρούσε εξαιρετική επικοινωνία με τον πορτογάλο τεχνικό.

• Τον τελευταίο μήνα, ωστόσο, κάποιοι επιχειρούν να του χρεώσουν τις διαρροές για όσα συμβαίνουν στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού», ενώ κάνουν λόγο και για αδυναμία του να διαχειριστεί τις κρίσεις που ξέσπασαν στην Παιανία. Ίσως έτσι εξηγείται ότι είναι μετρημένα τα ψωμιά του Ελευθεράκη στον Παναθηναϊκό, αν και ο Γιάννης Αλαφούζος τον εμπιστεύεται ακόμα.

• Κίνηση τακτικής χαρακτηρίστηκε η διάψευση από τον ατζέντη του Κώστα Κατσουράνη όσων αναφέρθηκαν στον Τύπο περί επαφών του διεθνούς μέσου με την ΑΕΚ. Ο εκπρόσωπος του Πατρινού θέλησε να σβήσει γρήγορα κάθε άλλοθι που μπορούσαν να βρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά τους να περιορίσουν το κόστος από το διαζύγιο με τον παίκτη.

• Η αλήθεια είναι ότι από την Ένωση εκφράστηκε το ενδιαφέρον προς την πλευρά Κατσουράνη. Στο τραπέζι έπεσαν και συγκεκριμένα ποσά, τα οποία όμως άφησαν ανικανοποίητο τον παίκτη, ενώ παράλληλα η διερευνητική κρούση έγινε από άνθρωπο που δεν έχει επίσημο ρόλο στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, αν και εμφανίζεται διαρκώς στο πλευρό του Ανδρέα Δημητρέλου και συμμετέχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις που κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

• Ο Κατσουράνης, πάντως, καίγεται να βρει ομάδα, διότι γνωρίζει πως στην ηλικία του κάθε μήνας εκτός αγωνιστικής δράσης τού φράζει τον δρόμο προς τη Βραζιλία, όπου επιθυμεί να ταξιδέψει με την εθνική ομάδα. Το ξεκαθάρισε, άλλωστε, ο Φερνάντο Σάντος πως, αν μείνει ο παίκτης χωρίς ομάδα, θα βγει έστω και προσωρινά από τις επιλογές του για τα επόμενα ματς της Εθνικής, και ειδικά από τα φιλικά τεστ του Νοεμβρίου.

• Για τον Κατσουράνη ακούστηκε ότι εξέφρασε θετική άποψη και ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς λέγεται στους διαδρόμους της ΕΠΟ ότι μετά το μήνυμα που έστειλε στο κινητό του Σάντος, ο προπονητής της Ρεάλ μίλησε και τηλεφωνικά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας φέρεται να αναφέρθηκε ξεχωριστά σε δυο-τρεις παίκτες που τον εντυπωσίασαν στη νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα.


Σχολιάστε εδώ