Προχωράει ο Αλαφούζος το γήπεδο στον Βοτανικό

Αρχικά το πλάνο προέβλεπε τη χρήση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά τα χρονικά περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα, ενώ οι εισηγήσεις των συνεργατών του έπεισαν τον Αλαφούζο πως «στο συγκεκριμένο ματς μπορεί να κινδυνέψουμε με τιμωρία». Έτσι, τα σχέδια άλλαξαν και οι «πράσινοι» μπορεί να επιστρέψουν σπίτι τους για τον δεύτερο γύρο, οπότε το εντός έδρας πρόγραμμα γίνεται βατό και η προσέλευση του κόσμου λογικά θα περιοριστεί σημαντικά.

Με τη χρήση του «Απόστολος Νικολαΐδης» ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού βάζει φρένο και στις όποιες σκέψεις γίνονται για γκρέμισμα του ιστορικού γηπέδου. Προειδοποίησε, άλλωστε, ο Αλαφούζος με πυρηνικό πόλεμο όποιον επιχειρήσει να πειράξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του «τριφυλλιού», δηλαδή τη φυσική έδρα του στους Αμπελόκηπους.

Κλειδί η χρηματοδότηση

Στην Παιανία, πάντως, έχουν δρομολογήσει και μια σειρά ενεργειών για να τρέξει το πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό. Ο Αλαφούζος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να χτιστεί γήπεδο έστω και τριών αστέρων. Γι’ αυτό εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επαφές του, με στόχο να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου και να μπουν οι «πράσινοι» στο νέο σπίτι τους το συντομότερο δυνατόν. Εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα πολλές, αλλά στην Παναθηναϊκή Συμμαχία εκφράζουν την αισιοδοξία ότι «αν ολοκληρώσουμε το πλάνο της χρηματοδότησης, τα υπόλοιπα ζητήματα θα διευθετηθούν σε ελάχιστο χρόνο».

Το θέμα του γηπέδου θα αποτελέσει και θέμα συζήτησης στις αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου στο Σωματείο. Ο Αλαφούζος παίζει μόνος του, αλλά -όπως λένε στο περιβάλλον του- «πρέπει να πείσει τον κόσμο για την ορθότητα του σχεδιασμού του, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες όλα τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου».


Σχολιάστε εδώ