Ξαναγύρισε στον Φιλιππάκη η «Εspresso»

(Αναλυτικό ρεπορτάζ για την μεταβίβαση της «Espresso» στη σελιδα 21).

Η είδηση της μεταβίβασης διέρρευσε μετά τη φιέστα που διοργανώθηκε για την ανακήρυξη του εκδότη Π. Κυριακίδη σε επίτιμο καθηγητή Ιατρικής σε ρουμανικό ιδιωτικό κολέγιο. Ο ίδιος ο Π. Κυριακίδης, που δεν δίνει καμία απάντηση στα σωματεία σχετικά με τις προθέσεις του για τα Μέσα που κατέχει, ανακοίνωσε στην εκδήλωση πως θα χορηγήσει την ίδρυση έδρας φαρμακευτικών προϊόντων στο εν λόγω κολέγιο! Στην εκδήλωση παρευρέθησαν δημοσιογραφικά στελέχη από την «Espresso» και τον Flash αλλά και πολλοί πολιτικοί κομμάτων της συγκυβέρνησης, όπως και ο υφυπουργός ΜΜΕ Σ. Κεδίκογλου.

• Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εκδοτικό συγκρότημα Λυμπέρη, καθώς συνεχίζονται οι παραιτήσεις παλαιών στελεχών αλλά και εργαζομένων από τα περιοδικά του συγκροτήματος. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τα δύο τελευταία χρόνια και παίρνουν μόνο έναντι μισθών για να μπορούν να ανεβαίνουν στο Κορωπί για δουλειά! Σε δύο γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αποφασίστηκε να κατατεθούν μαζικά ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, καθώς εκφράζονται φόβοι πως ο εκδότης έχει προχωρήσει ήδη σε άλλο εταιρικό σχήμα και θα προβεί σε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99.

• Ύστερα από υποσχέσεις πως θα βρεθεί λύση για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού στο Νέο Ηράκλειο, του Επικοινωνία FM, και αφού οι περισσότεροι από τους 34 εργαζομένους του σταθμού είχαν ενταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, η δημοτική επιχείρηση ανακοίνωσε πως θα μπει λουκέτο στον σταθμό! Η ανακοίνωση έγινε μετά την προκήρυξη απεργίας από τα σωματεία, καθώς οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο παραμένουν απλήρωτοι δέκα μήνες.

• Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο έμεινε το εργοστάσιο της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί, που έχουν καταθέσει αιτήσεις πλειστηριασμών κατά της εταιρείας. Όπως λένε, θα αποχωρήσουν και οι κλητήρες, καθώς επίσης είναι απλήρωτοι πάνω από δέκα μήνες.


Σχολιάστε εδώ