Λογόκρινε το φιλί ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ!

Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος δεν ρώτησε νωρίτερα ούτε τον Τζόνι Καλημέρη, που έχει γενικότερη ευθύνη για το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ούτε τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Σίμο. «Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης», ανέφερε σε δημόσια δήλωσή του ο Ν. Σίμος, ο οποίος αρνήθηκε να καλύψει με ανακοίνωση της ΕΡΤ τον Κ. Σπυρόπουλο την περασμένη Τρίτη. Ο Ν. Σίμος, δημοσιογράφος με ιστορία, στη δήλωσή του σημείωσε πως «δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν».

Παρά τη δημόσια κατακραυγή και τον διεθνή διασυρμό της ΕΡΤ, ο Κ. Σπυρόπουλος δεν έκρινε σκόπιμο να υποβάλει την παραίτησή του, αν και ήταν εκείνος που αγόρασε το επίμαχο πρόγραμμα, εκείνος που το προγραμμάτισε τη συγκεκριμένη ώρα και εκείνος που έλαβε την απόφαση για κόψιμο της σκηνής.

Ο Κ. Σπυρόπουλος στη δήλωσή του την Τρίτη υποστήριξε πως «η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε» και «το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων». Με βάση το συμβόλαιο, το βρετανικό δίκτυο επιτρέπει το κόψιμο τέτοιων σκηνών, γνωρίζοντας πως πρόκειται να απευθυνθούν και σε κοινό μουσουλμανικών σειρών. Δεν φαντάζονταν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα…

Πόσο κόστισε η σειρά

Η ΕΡΤ καλείται να πληρώσει, με βάση την απόφαση που υπογράφει ο Κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος έκανε την αγορά, το ποσόν των 178.750 ευρώ στη Universal Studios International για τους τρεις κύκλους επεισοδίων του «Downton Abbey». Ο πρώτος κύκλος κοστίζει 44.000 ευρώ, ο δεύτερος 68.750 ευρώ και ο τρίτος 66.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ