Καταγγελία και για το Β΄ Νεκροταφείο!

Η γενική διευθύντρια των νεκροταφείων δηλώνει ότι δεν υπάρχει παρανομία στην αφή καντηλιών από τρίτους, γιατί υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί και πέρα το θέμα βρίσκεται στη δικαιοδοσία του ΣΔΟΕ. Η υπηρεσία αυτή έχει δύο καταγγελίες στα χέρια της, μία για τα τεκταινόμενα στο Α΄ Νεκροταφείο και μία για τα όσα γίνονται στο Β΄.

Για το Β΄ Νεκροταφείο η καταγγελία αναφέρει ότι τρεις εργάτες του δήμου που εργάζονται σ’ αυτό, ουσιαστικά το… διοικούν! Με την… άδεια του προηγούμενου διευθυντή του νεκροταφείου (αυτόν τον αντικατέστησε η κ. Αξιωτάκη) επί αντιδημαρχίας Καφέζα. Στην αρχή της θητείας του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα νεκροταφεία, κ. Κόκκινος, είχε ασχοληθεί με την… τριανδρία που έχει κάνει… βιλαέτι της το Β΄ Νεκροταφείο. Άρχισε έρευνες, αλλά στη συνέχεια στράφηκε εναντίον εκείνων που αποκάλυψαν τα κυκλώματα και τους έστειλε εκτός νεκροταφείου! Γιατί άραγε; Τι συνέβη κι άλλαξε γνώμη; Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα κάνει και ο Δήμος Αθηναίων. Μάλλον όμως η έρευνα αυτή στηρίζεται στη… δημοσιοϋπαλληλική λογική και δεν φαίνεται ότι κάπου θα οδηγήσει…

= Όρκο δεν παίρνουμε, αλλά η απάντηση της κ. Ευσταθίας Μάρκου (διευθύντριας Κοιμητηρίων) στον δήμαρχο για τα δημοσιεύματά μας ήταν πως είχαμε γράψει δύο ονόματα λάθος (αντί Νίκος, Γιάννης δηλαδή) και ότι οι καταγγελίες της κ. Παπανικολάου προς το ΣΔΟΕ δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη γιατί η κυρία αυτή, επειδή δεν έχει τι να κάνει, προσπαθεί να βρει αιτίες για να περνάει την ώρα της και μεταξύ των άλλων… μαζεύει γάτες και τις συντηρεί!

= Αλλά μια και μιλάμε για τα νεκροταφεία, να ρωτήσουμε τι έγινε την περασμένη Τρίτη στο Γ΄; Γιατί ο παπα-Σπύρος αρνιόταν να διαβάσει μία άπορη γριούλα και την είχε δύο ώρες έξω από τον ναό; Παρακαλούμε τον μητροπολίτη Νίκαιας να κάνει έρευνα και να δει τι γίνεται. Γιατί έχουμε γράψει πολλά για το ιερατείο στο Γ΄ Νεκροταφείο και δεν λέει να ασχοληθεί!


Σχολιάστε εδώ