Η υποκρισία… της λογοκρισίας!

Τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Προφανώς ο φόβος του ΕΣΡ! Το Συμβούλιο είχε επιβάλει το 2003 πρόστιμο 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για την περιβόητη σκηνή με το φιλί στο σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κάτι που ενδεχομένως δημιούργησε άγχος και στους υπευθύνους της ΕΡΤ, οι οποίοι ωστόσο έσπευσαν μετά το συμβάν να στείλουν ανακοίνωση…

«Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άντρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων. Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων» αναφέρει.

Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, το οποίο μεταδόθηκε τη Δευτέρα στη 01.00 σε επανάληψη, ένας δούκας εμφανίστηκε να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Η συνολική σκηνή κράτησε περίπου 12 δευτερόλεπτα.

Το σίριαλ μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05 με την ένδειξη «κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση».

Πάντως, από όλη αυτήν την ιστορία μόνο διαφήμιση έγινε και μάλιστα υπέρ της ΕΡΤ και των εξαιρετικών βρετανικών τηλεοπτικών σειρών της.

Η ΝΕΤ μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και ο τηλεθεατής αντί να μεμψιμοιρεί για το γκέι φιλί και την ηθικοπλαστική του ιδεολογία ας κάτσει να επιβραβεύσει τις σειρές για να παραμείνουν στη θέση τους από το να δίνει ρεκόρ τηλεθέασης στα τούρκικα.

Αντί να βλέπουν 1.000.000 τηλεθεατές τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» και πώς συμπεριφέρεται στις σκλάβες, ας κάτσουν να δουν το πώς μια αριστοκρατική οικογένεια της Βρετανίας καλείται μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο να αντιμετωπίσει μια νέα τάξη πραγμάτων και από τους υπηρέτες και τους πύργους να ζήσει στη φτώχεια. Ίσως μας θυμίσει τα δικά μας! Από την ευμάρεια σ’ έναν άλλο δρόμο ζωής. Πάντως, το στοίχημα της ΕΡΤ είναι και στα χέρια μας. Και θα δείξει και το επίπεδό μας.


Σχολιάστε εδώ