Επαναφέρουν τα μπλοκάκια στο Δημόσιο

Πάντα κατά πληροφορίες μας, ετοιμάζεται τροπολογία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται πάλι στους φορείς του Δημοσίου η απασχόληση με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή με συμβάσεις έργου, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον νόμο Ραγκούση! Η εν λόγω τροπολογία σχεδιάζεται να πάει στη Βουλή μετά την ψήφιση των επώδυνων μέτρων του νέου πακέτου της «τρόικας», για ευνόητους λόγους. Κάποιοι από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης περιμένουν να ψηφιστούν τα μέτρα των απολύσεων στο Δημόσιο για να το γεμίσουν με τα δικά τους «χρυσά μπλοκάκια». Καθεστώς που είχε χαρακτηριστεί καταστροφικό για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα της χώρας μας από δημοσιογράφους που είχαν πρωτοστατήσει τότε υπέρ του νόμου Ραγκούση!

Την ίδια στιγμή, στην ΕΡΤ οι συμβασιούχοι ετοιμάζονται για σύγκρουση με τη διοίκηση, η οποία δεν λέει ποια είναι η πρότασή της για τους συμβασιούχους που λήγουν οι συμβάσεις τους σε δύο μήνες. Απόφαση, ωστόσο, έχει ληφθεί.

Από τις 350 θέσεις συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ θα διατηρηθούν οι 315, αλλά θα απολυθούν όσοι έχουν συμπληρώσει το ένα συν ένα έτος σύμβασης, για να πάνε στη θέση τους άλλοι συμβασιούχοι. Παράλληλα, θα περιμένουν την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας για να προσληφθούν με μπλοκάκι και νέοι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ.

«Χρυσοφόρες» συμβάσεις

«Χρυσές» αναθέσεις εκπομπών με εξωτερικές συνεργασίες και προσλήψεις 30 στελεχών με το καθεστώς του προσωπικού ειδικών θέσεων (ΠΕΘ) καταγγέλλουν, από τη δική τους πλευρά, οι συμβασιούχοι, που περιμένουν την απόλυσή τους. «Δεκαπέντε από τους ΠΕΘ είναι δημοσιογράφοι», λένε, και «κάποιοι από αυτούς περιφέρονται άπραγοι στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου, ενώ ο μισθός τρέχει, αναζητώντας ρόλο και αντικείμενο εργασίας». Στο μεταξύ, η Νομική Υπηρεσία της ΠΟΕΣΥ έχει επεξεργαστεί πρόταση για τους εργαζομένους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ ΑΕ και οι συμβασιούχοι ζητούν να προωθηθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ. Η εν λόγω ρύθμιση, με εκτενές νομικό πλαίσιο στήριξης για ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει να μην ισχύσει για τους δημοσιογράφους η διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 που προβλέπει αποχώρηση των συμβασιούχων ύστερα από δύο συνεχόμενες συμβάσεις ενός έτους.


Σχολιάστε εδώ