ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Κάποιοι φοβούνται τον πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κ. Παν. Πικραμμένο, που λειτούργησε άψογα και μάλιστα πολύ καλύτερα από πολιτική κυβέρνηση, μήπως και κάποια στιγμή… επιστρατευθεί, και πάνε να τον κάψουν, πράγμα που δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Διαδίδουν λοιπόν ότι ετοιμάζει… κόμμα, έχει επαφές και κάνει συσκέψεις. Πρόκειται για απροκάλυπτη προβοκάτσια που έχει έναν και μόνο λόγο. Το πώς διασώζονται εκείνοι που τα διαδίδουν και οι οποίοι σήμερα κατέχουν υπουργική καρέκλα. Ο κ. Πικραμμένος από καλή πηγή ξέρουμε ότι ποτέ δεν είχε και δεν έχει σκέψη να κάνει κόμμα… Και αυτό τον καιρό είναι σε διακοπές.

ΔΕΝ γνωρίζω την ακριβή ημερομηνία του ανασχηματισμού, μπορώ ωστόσο να υποθέσω με ακρίβεια ότι μία από τις… διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού θα αφορά το υπουργείο Υγείας. Η συνεργασία του υπουργού Α. Λυκουρέντζου με τον αναπληρωτή του Μ. Σαλμά είναι τόσο αγαστή, ώστε μετά βίας κρατιούνται να μην… έρθουν πιο κοντά οι δυο τους! Με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό. Υπάρχει μεταξύ τους διάσταση απόψεων σε αρκετά ζητήματα, γεγονός που δυσκολεύει την προώθηση του έργου που πρέπει να φέρει εις πέρας το υπουργείο. Και, ως γνωστόν, ό,τι δεν μπορούν να λύσουν οι άνθρωποι, το λύνει η ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση ο… ανασχηματισμός. Θέμα πάντως υπάρχει και με την υφυπουργό κ. Σκοπούλη… Μέχρι και ο Κουβέλης μαθαίνω ότι δεν θα έλεγε όχι στην απομάκρυνσή της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ αρμοδίως ότι η δυσφορία που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τον (νυν) υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη δεν έχει να κάνει μόνο με τους ατυχείς χειρισμούς του στην περίφημη υπόθεση με την εκκένωση των μικρών (σε πληθυσμό) νησιών. Εκτείνεται και σε άλλα ζητήματα, όπως κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις και επαφές του, για τις οποίες ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και δεν… ενθουσιάσθηκε. Όσοι, πάντως, στη Νέα Δημοκρατία είχαν ζήσει από κοντά την περίοδο που ο κ. Μουσουρούλης θήτευσε δίπλα στον Γ. Αλογοσκούφη δεν εξεπλάγησαν. Παλιά του τέχνη, έλεγαν…

ΜΙΑ θέση στον ήλιο, συγγνώμη… στην κυβέρνηση, διεκδικεί στον πρώτο ανασχηματισμό ο βουλευτής Άδ. Γεωργιάδης. Αυτή, τουλάχιστον, την εντύπωση δίνει στους συνομιλητές του, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι έχει πάρει σχετικό σήμα από τα πρωθυπουργικά ανάκτορα. Σημειώνω, παρεμπιπτόντως, ότι προ ημερών ο κ. Γεωργιάδης πήγε στο Μαξίμου, όπου παρέμεινε για περισσότερο από μισή ώρα. Εικάζω ότι, αν καλείτο να διαλέξει υπουργικό πόστο ο βουλευτής, θα επέλεγε το Ναυτιλίας, καθότι έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους εφοπλιστές. Αν έχει πιθανότητες; Περισσότερες απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα, αφού εκτός απροόπτου στον ανασχηματισμό η θέση θα… αδειάσει.


Σχολιάστε εδώ