Δημοτικά

Να σημειώσουμε ότι αρχικά ο κ. Λαμπρακάκης δεν είχε εκλεγεί, αλλά ως πρώτος επιλαχών πήρε τη θέση του πολιτικού μηχανικού κ. Τομπάξη, που παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Ο Ν. Λαμπρακάκης, που ανήκει στον συνδυασμό του δημάρχου, άρχισε τη θητεία του με… μετακινήσεις υπαλλήλων. Πολλοί λένε ότι αυτός θα είναι πλέον εκείνος που θα κάνει κουμάντο στον δήμο. Για να δούμε…

// Κουίζ: Κάποιου διευθυντή τρίζει επικίνδυνα η καρέκλα. Ο αντικαταστάτης του έχει βρεθεί και απομένει η τυπική ανακοίνωση. Όλοι στον δήμο το γνωρίζουν, εκτός από τον ίδιο… Όπως λέμε ότι «ο απατημένος σύζυγος το μαθαίνει τελευταίος…».

// Την πλήρη αποτυχία της διοίκησης του δήμου σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα και ο τουρισμός, και την καταστροφική για την πόλη νοοτροπία Μπουτάρη κατήγγειλε ο Κώστας Γκιουλέκας, επικεφαλής της παράταξης Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

// Ύστερα από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη, ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε ότι θα αναλαμβάνει ατελώς τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων ή φυλλωμάτων που προέρχονται από κλαδέματα, εφόσον ειδοποιείται από τους ενδιαφερόμενους δημότες. Μέχρι τώρα η υπηρεσία αυτή κοστολογείτο και δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στον κόσμο.

// Να δοθεί το όνομα της αείμνηστης Δανάης Στρατηγοπούλου σε έναν δρόμο της Ραφήνας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη γυναίκα που έζησε για πολλά χρόνια στην περιοχή και την αγάπησε όσο λίγοι, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο ο συγγραφέας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, πρώην πρόεδρος Πυροσβεστών Αττικής.

// Νέα δεδομένα στο δημοτικό συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας. Την περασμένη Τετάρτη ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος η πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού του Σ. Κραουνάκη, Μαρία Παπαδάκου, στη θέση του Τ. Γεωργαντζά, ο οποίος παραιτήθηκε επειδή δεν μπορούσε να παρίσταται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για προσωπικούς λόγους. Ο πρόεδρος του ΔΣ γνώριζε εδώ και μήνες ότι ο κ. Γεωργαντζάς δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί στο συμβούλιο, αλλά απέφευγε να ζητήσει την παραίτησή του, γιατί αφενός ο συνδυασμός του κ. Κραουνάκη ήταν οι «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου η κ. Παπαδάκου είχε ανοικτή «κόντρα» με τον πρώην δήμαρχο Λάμπρο Μίχο, ο οποίος ουσιαστικά έκανε δήμαρχο τον Γιώργο Καπλάνη. Όμως ο γγ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής Δημ. Καλογερόπουλος δεν άφησε να… χρονίσει το θέμα και έθεσε τον πρόεδρο του ΔΣ της Αγ. Βαρβάρας προ των ευθυνών του. Έτσι έγινε η αλλαγή και μπήκε στο συμβούλιο η κ. Παπαδάκου, που είναι παλιό και έμπειρο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας της Αγ. Βαρβάρας, έχει πολλές και ισχυρές γνωριμίες στην περιοχή, ενώ είναι και πρόεδρος του σωματείου «Όλοι μαζί για την Αγ. Βαρβάρα», που έχει πολυποίκιλη φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα.


Σχολιάστε εδώ