Από τη σφαγή του Ελληνισμού της Σμύρνης στη σφαγή των πολυτέκνων

Φέτος τον Σεπτέμβριο συμπληρώθηκαν ενενήντα χρόνια από τη σφαγή του Ελληνισμού της Σμύρνης και γενικότερα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας υπό των Τούρκων. Ο μήνας αυτός είναι μαύρος, εάν θυμηθούμε τη δολοφονία του Καποδίστρια το 1831 και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως το 1955 από τις ίδιες ορδές των Τούρκων. Έχουμε ιστορικό χρέος να διατηρούμε άσβεστη την Εθνική Μνήμη για τη μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνισμού στην Ιωνία και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια τραγικά λάθη με τον εθνοκτόνο εθνικό διχασμό. Βέβαια, ελάχιστες είναι οι εκδηλώσεις μνήμης στη συμπλήρωση των ενενήντα χρόνων και οι γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί προβάλλουν απαραδέκτως τις τουρκικές σειρές στον βωμό του εύκολου κέρδους και της υποταγής στον νεοοθωμανισμό, ενώ αγνοούν τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ για την καταστροφή της Σμύρνης.

Φαίνεται, όμως, ότι από τη σφαγή του Μικρασιατικού Ελληνισμού οδηγούμεθα στη σφαγή των πολυτέκνων, αφού το επίδομα και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται (ολόκληρο σε όσες έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000 ή 10.000 ευρώ [!] –δηλαδή, σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!–, το ½, δηλαδή 22 ευρώ μηνιαίως, για κάθε παιδί έως 23 ετών, για όσες έχουν εισόδημα 10.000 έως 20.000 ευρώ, και το 1/3, δηλαδή 14,66 ευρώ μηνιαίως, για όσες έχουν εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ!). Με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα η συγκυβέρνηση γίνεται άκρως προκλητική, γιατί γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πληθώρα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει ότι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους είναι αντισυνταγματική. Σημειωτέον ότι μόλις στις 2/4/2012 οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών στην αιτιολογική έκθεση της προσθήκης – τροπολογίας, με την οποία καταργούσαν τα τεθέντα με τη διάταξη της παρ. 11 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 όρια εισοδήματος (80.000 ευρώ κ.λπ.) για τις σχολές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, για την εισαγωγή των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις δηλούμενες από αυτούς σχολές ή τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις ειδικές κατηγορίες, ανέγραφαν τα εξής: «Τέλος, απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες… Εξάλλου, ειδικώς ως προς τους πολυτέκνους έχει κριθεί νομολογιακώς ότι η αναγνωριζομένη ειδική φροντίδα προς τις πολύτεκνες οικογένειες δεν δύναται να εξαρτηθεί από κριτήρια εισοδήματος σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων (ΣτΕ 1095/2001)…».

Τώρα η κυβέρνηση οδηγεί στη σφαγή τους πολυτέκνους καταργώντας το πολυτεκνικό επίδομα, όταν μάλιστα φέτος έχει επιβληθεί εξοντωτική φορολογία σε βάρος τους και καταβάλλουν εικοσιπλάσιο φόρο εισοδήματος απʼ ό,τι το 2011, αφού για εισόδημα 26.000 ευρώ, με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα, πλήρωσαν φόρο 130 ευρώ και φέτος για το ίδιο εισόδημα, 2.680 ευρώ, πλέον 520 για εισφορά αλληλεγγύης! Οι πολύτεκνοι ευθύνονται για το κατάντημα του κράτους; Και πώς μπορεί να γίνει αξιόπιστη η κυβέρνηση, όταν η ίδια διορίζει έναν πρώην γεν. γραμματέα υπουργείου στο συμβούλιο –ακούσατε!– νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης Ελλάδος με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ (!) και με θητεία έξι ετών (και δεν είναι η μόνη περίπτωση), χωρίς βεβαίως να εξηγεί ποια νομισματική πολιτική ασκείται από αυτό το συμβούλιο, αφού η Ελλάς δεν έχει δικό της νόμισμα, αλλά ευρώ. Οι πολύτεκνοι κατέβηκαν στους δρόμους στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ζάππειο με σύνθημα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.


Σχολιάστε εδώ