Ανησυχούν το Μαξίμου οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αναταράξεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς διαπιστώνουν ότι βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή και τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Οι αντίρροπες δυνάμεις που αναπτύσσονται στα ενδότερα του κόμματος, αλλά κυρίως η διαρκώς αυξανόμενη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Β. Βενιζέλου ενισχύουν τις ανησυχίες στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα στις κλειστές συσκέψεις του κ. Σαμαρά με τους στενούς συνεργάτες του, που βλέπουν ότι οι εσωκομματικές τριβές εντάθηκαν μετά την αποκάλυψη για τη λίστα Λαγκάρντ. Κυρίως διότι ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε εκτεθειμένος λόγω των χειρισμών του. «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ», σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την έκταση του προβλήματος. Και είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Σαμαράς απέφυγε επιμελώς μέχρι σήμερα να πάρει θέση και να απαντήσει στις αιχμές και στους υπαινιγμούς που κατά καιρούς έχει διατυπώσει εις βάρος του ο κ. Βενιζέλος.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί και σε υπουργούς, να μην απαντούν δηλαδή στην κριτική του ΠΑΣΟΚ για να μην τροφοδοτήσουν την ένταση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και αξιολογούν ανάλογα τις πληροφορίες για μαζικές αποχωρήσεις στελεχών μετά την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή. Θεωρούν ότι οι βουλευτές του κόμματος, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα κινηθούν στην εθνική γραμμή και οι όποιες διαρροές θα είναι περιορισμένες.

Δεν είναι εξίσου αισιόδοξοι, όμως, για το κατά πόσο ο κ. Βενιζέλος θα καταφέρει να διατηρήσει ενωμένο το κόμμα το επόμενο διάστημα και για το αν ο ίδιος θα βγει αλώβητος από το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η σταθερή υποχώρηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν αφήνει περιθώρια για πολλές προσδοκίες…


Σχολιάστε εδώ