4 ΔΙΣ. θα εισπραχθούν από τη λίστα των 54.246

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ είναι ότι τα έσοδα από τον φόρο και το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σχετική αναφορά στην υπόθεση αυτή έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στη Βουλή.

Τόνισε ότι «με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει έχει δημιουργηθεί ένα μικρό περιουσιολόγιο το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται ότι στους 17.000 και πλέον φορολογούμενους στους οποίους παρουσιάζεται αναντιστοιχία μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων θα σταλεί επιστολή με την οποία θα καλούνται να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση».

Ανοικτοί 70!

Εξάλλου, από τη λίστα με τους 835 που έχει στείλει στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος και την οποία αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το «Π» –όπου φορολογούμενοι έβγαλαν έξω πάρα πολλά εκατομμύρια και δήλωναν εισόδημα ΜΗΔΕΝ!– από διασταύρωση που έκανε το ΣΔΟΕ προέκυψε ότι για 70 υπάρχει… πρόβλημα. Και μέσα στις επόμενες μέρες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις… Και αν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη φοροδιαφυγή, τότε θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τον φόρο και τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ενός φορολογούμενου που έχει δηλώσει εισόδημα 25.099,50 ευρώ και έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ