στα ενδότερα των ομάδων

• Επίσης θα παίξει ρόλο και η στάση που θα κρατήσουν οι διοικούντες την ΠΑΕ στις υποσχέσεις που έδωσαν στον Λίνεν. Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Δημητρέλος τού υποσχέθηκε και τακτικές πληρωμές των παικτών.

• Πού θα βρουν τα χρήματα οι «κιτρινόμαυροι» ουδόλως απασχολεί τον Λίνεν. Ο νέος προπονητής της Ένωσης θέλει απλώς να δουλέψει χωρίς τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι προκάτοχοί του.

• Στην ΑΕΚ, βέβαια, τα λόγια είναι εύκολα. Στα έργα κολλάνε οι «κιτρινόμαυροι», αλλά στο περιβάλλον του Δημητρέλου αυξάνεται καθημερινά η αισιοδοξία για τη θετική έκβαση του φλερτ με τον Δημήτρη Βιντιάδη.

• Μέχρι να πάρει τη δουλειά ο Λίνεν, πάντως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα μπορούσαν να φτιάξουν επιθεώρηση που θα έσπαγε τα ταμεία. Τόσο με τις επιλογές που έκαναν όσο και με τις συζητήσεις που είχαν με τους υποψήφιους προπονητές.

• Από τον έμπειρο Άγγελο Αναστασιάδη έπεσαν στον εντελώς άπειρο Τραϊανό Δέλλα. Στην πρώτη περίπτωση την Ένωση έκοψε ο πνευματικός του Αναστασιάδη με το επιχείρημα πως θα διατρέξει κίνδυνο να εκτεθεί από την ασυνέπεια της ΠΑΕ στις οικονομικές υποχρεώσεις της.

• Ο Δέλλας απέρριψε την πρόταση επειδή απέρριψαν την εισήγησή του να δουλέψει με βοηθό τον Άκη Ζήκο. Στη συνέχεια πήγαν στον Κρις Κόουλμαν, επειδή είχαν ακούσει καλά σχόλια όταν τον πήρε πριν από έναν χρόνο ο Πηλαδάκης στη Λάρισα.

• Ο Ουαλός ζητούσε πολλά και δεν μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιό του. Έτσι, ο Κασνακίδης και ο Δημητρέλος τα είπαν με τον Χάβο, και μάλιστα συμφώνησαν μαζί του, αλλά τελικά τον άφησαν στην άκρη, επειδή φοβήθηκαν ότι με την πρόσληψή του θα ανακτούσε τη δύναμή του στα αποδυτήρια ο Βασίλης Δημητριάδης.

• Ακολούθησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος προσπαθεί να γίνει προπονητής στην Ολανένσε. Στην ΑΕΚ χειρίστηκαν ερασιτεχνικά την υπόθεση και οι διαρροές μπλόκαραν την έλευση του νεαρού Πορτογάλου, ο οποίος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από την ομάδα του, αλλά έγινε βούκινο ότι σχεδίαζε να έρθει στην Αθήνα.

• Από κει ο Δημητρέλος είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά τελικά έκλεισε τον Λίνεν, από τον οποίο είχε εισπράξει αρχικά αρνητική απάντηση. Διότι ο Γερμανός ζητούσε εγγυήσεις, όπως και ο Μιλίνκο Πάντιτς.

• Στα Σπάτα, πάντως, σήμανε συναγερμός με την έλευση του Λίνεν, για τον οποίο οι παίκτες άρχισαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες ώστε να σχηματίσουν άποψη για τον τρόπο που δουλεύει. Είχαν γίνει ξέφραγο αμπέλι οι προπονήσεις της ΑΕΚ και με τον Γερμανό ίσως αλλάξουν τροπάριο οι νεαροί παίκτες της.

• Όπως αναμένεται να αλλάξουν αρκετά πράγματα και από την εμφάνιση του Αντώνη Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό. Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού σέβονται τον άλλοτε διεθνή τερματοφύλακα και ασφαλώς θα περιοριστούν με την παρουσία του τα περιστατικά μεταξύ παικτών, αλλά θα μειωθεί και η διάθεση αμφισβήτησης του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

• Δείχνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι θέλει να στηρίξει τον Πορτογάλο. Να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να δικαιώσει την επιλογή του και έτσι συμφώνησε με τον Νικοπολίδη για έξτρα βοήθεια.

• Εκτός κι αν ο παλαίμαχος αποτελεί προπομπό κάποιου άλλου προπονητή. Ενδεχομένως κάποιου Ισπανού ή έστω και Αργεντινού, καθώς το όνομα του Κούπερ συζητήθηκε πρόσφατα στην Πλατεία Αλεξάνδρας με το επιχείρημα ότι τον θέλουν η Φενέρ και η Μπεσίκτας.

• Ο Ζαρντίμ, πάντως, έχει αντιληφθεί ότι πολλοί παίκτες του τον κοιτούν περίεργα. Η δημόσια κριτική του Αριέλ Ιμπαγάσα και του Ράφικ Τζιμπούρ επιβεβαιώνει τις διαφωνίες που υπάρχουν στα αποδυτήρια της ομάδας για τις αποφάσεις του πορτογάλου προπονητή.

• Την περασμένη Κυριακή ο Ζαρντίμ έφτασε μέχρι την πόρτα εξόδου. Αν είχε καταφέρει να ισοφαρίσει ο Αστέρας Τρίπολης και σταματούσε το νικηφόρο σερί, ο Πορτογάλος θα επέστρεφε στην πατρίδα του με συνοπτικές διαδικασίες.

• «Ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός που έχω δει όσο είμαι πρόεδρος», έλεγε μετά τη λήξη του ματς ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι για την απόδοση των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο 45λεπτο και με αφορμή τις αποδοκιμασίες των οπαδών. Αλλά παρά το ρίσκο που πήρε ο Τσιώλης, ο Ολυμπιακός κράτησε τη νίκη και σώθηκε έτσι ο Ζαρντίμ.

• Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι στον Πειραιά δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν είναι καλός προπονητής ο Πορτογάλος. Απλώς ολοένα και περισσότεροι λένε πλέον ανοικτά ότι έχει διαφορετική προπονητική φιλοσοφία απʼ αυτήν που θεωρούν πως ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

• Εμείς, βέβαια, το γράφαμε ότι είναι δύσκολες εποχές για προπονητές σε μεγάλες ομάδες. Μόνο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει να ξεπερνάει την κρίση χάρη στη στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου και στα δύο σερί θετικά αποτελέσματα με Τότεναμ και Ξάνθη, που συνοδεύτηκαν από καλές εμφανίσεις.

• Ο Φερέιρα πήρε και το «πράσινο φως» από τον Αλαφούζο να συνεχίσει τις προωθήσεις νεαρών παικτών, καθώς όλοι στην Παιανία εμφανίζονται ενθουσιασμένοι από τον νεαρό αμυντικό Τριανταφυλλόπουλο. Σειρά θα πάρει πλέον και ο Χουχούμης, αν και ο πορτογάλος τεχνικός εμφανίζεται δικαιωμένος με τη στήριξη του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

• Στην Παιανία, πάντως, έχει σημάνει συναγερμός για έναν άλλο νεαρό παίκτη, για τον οποίο ακούγεται ότι έμπλεξε στα δίχτυα της σόουμπιζ και έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του. Ακόμα και συμπαίκτες του αναφέρονται με υποτιμητικά σχόλια στις παρέες που φέρεται να κάνει ο νεαρός.

• Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα ο παίκτης θα δεχθεί πρόσκληση για να τα πει με τον Χρήστο Παναγόπουλο ή και τον Γιάννη Αλαφούζο. Εάν δεν συμμορφωθεί, θα κινηθεί η διαδικασία για την πώλησή του, επειδή διακρίνουν οι «πράσινοι» κίνδυνο να χαθεί ο παίκτης στον οποίο επένδυσαν πολλά.


Σχολιάστε εδώ